Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe bomen langs de Grote Steenweg in Oordegem

Nieuwe bomen langs de Grote Steenweg in Oordegem

LEDE

Het Agentschap Wegen en Verkeer moet binnenkort omwille van de verkeersveiligheid een aantalĀ  zieke bomen langs de Grote Steenweg (N9) in Oordegem rooien. Er komen wel nieuwe bomen in de plaats. De werken starten vanaf maandag 11 december en gezien er gewerkt wordt met een mobiele werf zal de hinder beperkt zijn.

Zieke bomen vervangen
Langs de Grote Steenweg (N9) in Oordegem staan heel wat zieke bomen. Deze bomen zullen weggehaald worden om te vermijden dat ze omvallen op de weg en de verkeersveiligheid in het gedrang brengen. In totaal worden er 73 bomen geveld, maar worden er 116 nieuwe geplant. Het vellen van de bomen zal gebeuren tussen maandag 11 december en vrijdag 22 december. De nieuwe bomen zullen in het plantseizoen begin 2024 geplant worden, wanneer het weer dit toelaat.

Mobiele werf met beperkte hinder
De werfzone loopt vanaf ongeveer 100 meter na de zijstraat Hoeksken tot aan de Beekstraat. De werken worden uitgevoerd met een mobiele werf, de werfzone schuift dus steeds op. De lokale werfzone zal telkens afgeschermd worden met tijdelijke verkeerslichten. Buiten de werkuren is er geen hinder voor het verkeer. Tijdens de werken is het verboden om te parkeren langs de werfzone.

Meer informatie over deze werken is te vinden opĀ wegenenverkeer.be/lede