Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe betonverharding voor verzakte haltehaven en fietspad op Diestsesteenweg (N2)

Nieuwe betonverharding voor verzakte haltehaven en fietspad op Diestsesteenweg (N2)

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 8 april 2024 (7u) een week lang op de Diestsesteenweg aan de bushaven ‘Kessel-Lo Valvekensstraat’. De klinkers van de bushaven en het fietspad zijn na een eerdere herstelling opnieuw verzakt. Een aannemer breekt de klinkers uit en vervangt deze nu met een betonverharding. Enkel het fietsverkeer volgt een korte omleiding tijdens de herstellingswerken. Als het beton in het weekend uitgehard is, zijn de werken op maandagochtend 15 april (6u) afgerond.

Tijdelijke verkeerslichten op de Diestsesteenweg (N2)

Vanaf maandagochtend 8 april (7u) tot maandagochtend 15 april (6u) wordt er op de N2 enkel gewerkt op de weghelft richting Diest. De Diestsesteenweg (N2) aan het kruispunt met de Richard Valvekensstraat en Elfnovemberlaan blijft open voor verkeer, maar de rechter rijstrook wordt ingenomen. De huidige verkeerslichten aan het kruispunt worden uitgezet tijdens de werken. Tijdelijke werflichten nemen de verkeerslichtenregeling over, zodat het verkeer om de beurt kan doorrijden. Fietsers worden kort omgeleid via de Richard Valvekensstraat en het Sportpleinpad.

Lijnbussen 370, 371, 373, 374, 524, 525, N7 op de Diestsesteenweg kunnen lichte vertraging oplopen. Reizigers raadplegen daarom voor hun vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner.

Actuele info