Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe betonverharding voor Ambachtenlaan in Tienen

Nieuwe betonverharding voor Ambachtenlaan in Tienen

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 30 september op een deel van de Ambachtenlaan (R27a) in Tienen, ter hoogte van de industriezone. Over een afstand van 500 meter, tussen de rotonde ‘Hagboomken’ aan de Sint-Truidensesteenweg en de Schotelbeemdstraat, worden de oude betonplaten uitgebroken en vervangen door nieuw beton. De wegenwerken duren ongeveer zes weken. Bedrijven binnen deze werfzone blijven via de rotonde aan de Sint-Truidensesteenweg bereikbaar. Het vrachtverkeer rijdt het industrieterrein binnen op de weghelft van de Ambachtenlaan waar er niet gewerkt wordt. 

> Ga naar actuele hinder | Download hinderfiche

Grootste hinder voor bedrijven in tweede fase van de werken 

De werkzaamheden worden uitgevoerd in twee fasen, elk met een doorlooptijd van drie weken per rijrichting. Tijdens de werken, die plaatsvinden van maandag tot en met vrijdag tussen 7u en 16u, wordt steeds één rijstrook en het fietspad ingenomen. De werfzone wordt tijdens de volledige duur van de werken afgesloten ter hoogte van de Oude Spoorweg in de rijrichting van de rotonde ‘Hagboomken’. Fase 1 (30/09/2024 - 20/10/2024): Vernieuwing van betonplaten op de rechter weghelft richting Oude Spoorweg aan de kant van de velden. Fase 2 (21/10/2024 - 10/11/2024): Vernieuwing van betonplaten op de linker weghelft richting rotonde Hagboomken aan de kant van de bedrijven.

Éénrichtingsverkeer met omleiding via Industriepark en Slachthuisstraat

  • Voetgangers kunnen langs de werfzone lopen, maar dienen voorzichtig te zijn vanwege de aanwezigheid van grote machines. Tijdens en na het betonneren mogen voetgangers de Ambachtenlaan niet oversteken; ze worden geadviseerd om tot het einde van de werfzone door te lopen om de straat te kruisen.
  • Fietsers vanuit het bedrijventerrein kunnen zich verplaatsen via het Kluizenaarspad, onderdeel van de fietssnelweg Tienen - Diest (F22). Fietsers vanaf de Schotelbeemdstraat kunnen de Ambachtenlaan nog kruisen richting het Kluizenaarspad. 
  • Gemotoriseerd verkeer: Aan de rotonde Hagboomken kan het verkeer altijd de Ambachtenlaan richting Oude Spoorweg inrijden en de omleiding volgen op de weghelft waar er niet gewerkt wordt. De omleiding blijft in één richting ingesteld tijdens de volledige duur van de werken richting Oude Spoorweg via Industriepark - Slachthuisstraat - Bergévest - Aandorenstraat en Sint-Truidensesteenweg. 
  • Bedrijven in de werfzone van de Ambachtenlaan blijven bereikbaar via één rijstrook, maar moeten bij het uitrijden de verplichte rijrichting naar links volgen en de omleiding nemen om het bedrijvenpark te verlaten. Er geldt een parkeerverbod en snelheidsbeperking (30 km/u.) in de werfzone. 
  • Bussen van De Lijn ondervinden geen hinder door de werken. Er rijden geen diensten van De Lijn binnen deze bedrijvenzone.

Wegen en Verkeer informeert omwonenden en bedrijven binnenkort met een bewonersbrief. Ook een digitale hinderfiche is beschikbaar om leveranciers en bezoekers te informeren. De bedrijven binnen de werfzone werden uitgenodigd voor een korte infosessie in de werfkeet.

» alle info via wegenenverkeer.be/tienen