Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe asfaltlaag voor Mechelsesteenweg in Wezembeek-Oppem

Nieuwe asfaltlaag voor Mechelsesteenweg in Wezembeek-Oppem

Een aannemer start op woensdag 10 augustus in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met werken op de Mechelsesteenweg (N227) in Wezembeek-Oppem. Het stuk van de Renbaanlaan/Hippodroomlaan tot iets voorbij de Astridlaan krijgt een nieuwe asfaltlaag. Tijdens de werken wordt de Mechelsesteenweg afgesloten voor doorgaand verkeer, er wordt een omleiding aangeduid via de Leuvensesteenweg (N3). De werken duren tot woensdag 31 augustus.

1,6 kilometer nieuwe asfaltlaag

In totaal krijgt een stuk van zo’n 1,6 kilometer een nieuwe asfaltlaag en markeringen. Zowel de rijweg als de fietspaden krijgen een opknapbeurt. Dit gebeurt in fases om de hinder voor omwonenden en handelaars in tijd te beperken. 

Verkeershinder 

De fietspaden in de werfzone zijn niet toegankelijk tijdens de werken. Voor fietsers wordt een  omleiding aangeduid rond de werfzone. Ook het autoverkeer kan geen gebruik maken van de Mechelsesteenweg. Tot het einde van de werken volg je een omleiding via de Leuvensesteenweg, Grensstraat, Leopold III-laan, Oudergemseweg en Hippodroomlaan/Renbaanlaan. Handelszaken en woningen in de werfzone blijven zoveel mogelijk bereikbaar met de wagen. Enkel wanneer er voor hun deur wordt geasfalteerd, zal dit tijdelijk niet mogelijk zijn. 

Actuele informatie op wegenenverkeer.be/wezembeek-oppem