Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe asfaltlaag op Mechelbaan (N15) in Putte

Nieuwe asfaltlaag op Mechelbaan (N15) in Putte

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt in het aankomende weekend van vrijdag 22 tot en met zondag 24 oktober 2021 het wegdek van de Mechelbaan (N15) in Putte. Vanaf net voor de zijstraat Gravenhoek tot aan de Kleinmannekensstraat krijgt de weg een nieuwe laag asfalt. Deze vernieuwing verhoogt de verkeersveiligheid en het rijcomfort voor de weggebruiker. Tijdens de werken is de Mechelbaan volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. 

Vernieuwing wegdek

De uitvoering van deze werken is voorzien van vrijdagavond 22 oktober om 20u tot maandagochtend 25 oktober om 5u. Vrijdagavond begint een aannemer met het affrezen van de oude asfaltlaag. Omwonenden moeten tijdens deze nacht rekening houden met geluidshinder door de werken. Wie zijn auto nodig heeft, parkeert die ook best buiten de werfzone, want door de werken rijden is niet mogelijk.
Op zaterdag werkt de aannemer aan de putdeksels in de rijweg. Die dag is plaatselijk verkeer op de Mechelbaan mogelijk, zodat de woningen en winkels bereikbaar zijn. Op zondagochtend vanaf 7u tot de volgende ochtend ca. 5u sluit AWV de weg opnieuw volledig af, zodat het nieuwe asfalt en de wegmarkeringen geplaatst kunnen worden.
 

Omleiding tijdens de werken

De werfzone is dus volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Er loopt een omleiding voor gemotoriseerd verkeer in beide richtingen. Vanuit Mechelen richting Heist-Op-Den-Berg rijdt het verkeer om via Vaatjesstraat – Tinstraat – Schrieksesteenweg – Galgestraat – Koningsbaan - Heiststeenweg. In de andere richting, naar Mechelen, loopt de omleiding via Kleinmannekensstraat – Clemensstraat – Lierbaan – Zoetewei – Berlaarbaan – R6.
 
Ook De Lijn zal hinder ondervinden van de werken. Alle info over de gewijzigde routes en diensturen is te vinden op de affiches aan de bushaltes of op de website van De Lijn.
 
Voetgangers en fietsers kunnen wel steeds langs de werken op de Mechelbaan.