Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe asfalt voor Zandstraat (N416) in Dendermonde

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op dinsdag 21 april met asfalteringswerken in de Zandstraat (N416) in Dendermonde. Ook komen er fietssuggestiestroken langs beide zijden van de weg. Om de werken veilig en snel uit te kunnen voeren gaat de weg volledig dicht en moet alle verkeer omrijden tijdens de werken. Ze zullen normaal gezien twee weken duren. Alle nodige veiligheidsmaatregelen omwille van het coronavirus worden strikt toegepast, zodat er op een veilige en verantwoorde manier kan gewerkt worden.

Wat houden  de werken in?

De werfzone is een bijna 1 km lang en loopt vanaf de rotonde aan de Zandstraat (N416) tot en met het verkeersplateau aan de Lindestraat in Dendermonde. Er komt een nieuwe asfaltlaag, nieuwe riooldeksels en er komen fietssuggestiestroken langs beide zijden van de gewestweg. Asfaltwerken en aanbrengen van fietssuggestiestroken zijn sterk weersafhankelijk werken. De timing kan dus nog wijzigen.

Verkeerssituatie

Tijdens de werken is de Zandstraat (N416) afgesloten. Het verkeer richting Zele rijdt om via Martelarenlaan (N47), Grootzand, Leugestraat, Kleinzand en opnieuw via Zeelsebaan (N47) naar Veldeken (N445), Donklaan (N467) en zo terug naar de Zandstraat (N416). Het verkeer in de andere richting rijdt om via de Noordlaan (N406), Martelarenlaan (N47), Veldeken (N445), Donklaan (N467) naar de Zandstraat (N416). 

Zwaar vervoer (+3,5 ton) rijdt om via N17 en N41. Voor fietsers geldt een omleiding via de Bevrijdingslaan en de Denderstraat. 

Alle info over de werken en de omleidingsplannen vind je op www.wegenenverkeer.be/Dendermonde.