Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw wegdek op Oudenaardsestraat (N493) in Geraardsbergen

Nieuw wegdek op Oudenaardsestraat (N493) in Geraardsbergen

N493 / GERAARDSBERGEN

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt een deel van het wegdek op de Oudenaardsestraat (N493) in Geraardsbergen. Het beschadigde asfalt wordt hersteld voor de veiligheid van alle weggebruikers. De gewestweg wordt ter hoogte van de werfzone volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De werken worden uitgevoerd tijdens de herfstvakantie, van 28 tot en met 31 oktober.

Nieuw wegdek in asfalt

Een deel van het wegdek op de Oudenaardsestraat (N493) is aan vernieuwing toe. Het beschadigde asfalt wordt hersteld voor de veiligheid van alle weggebruikers. De greppel aan het begin van de Oudenaardsestraat (N493) wordt ook hersteld. De werfzone loopt vanaf de voetweg naar Overpoort (huisnummer 186) tot aan de Hazelaarstraat. 

De werken starten op maandag 28 oktober en duren volgens de huidige planning tot en met donderdag 31 oktober 2024. De werken worden uitgevoerd tijdens de herfstvakantie om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Oudenaardsestraat volledig afgesloten

Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone steeds passeren via het fietspad of de parkeerstrook. De Oudenaardsestraat (N493) wordt ter hoogte van de werfzone volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Bussen van De Lijn en personenwagens volgen een omleiding via de Hazelaarstraat en de Hekkouterstraat. Zwaar verkeer volgt een omleiding via de Astridlaan/Gentse Steenweg (N42) en Brambroek (N8).