Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw wegdek in asfalt op de Kasteelstraat (N437) in Kruisem

Nieuw wegdek in asfalt op de Kasteelstraat (N437) in Kruisem

N437 - Kruisem

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het wegdek op de Kasteelstraat (N437) in Kruisem. De Kasteelstraat (N437) en enkele zijstraten worden afgesloten. Al het verkeer volgt omleidingen. De werken starten op 6 mei en duren tot 15 mei.

Nieuw wegdek in asfalt

Het wegdek in de Kasteelstraat (N437) in Kruisem is aan vernieuwing toe. Vanaf huisnummer 2 tot aan huisnummer 20, een afstand van bijna 900 meter, legt het agentschap daarom een nieuw wegdek in asfalt aan. Ook de aansluiting naar de Colijnstraat krijgt een opknapbeurt. Er worden nieuwe kantstroken in beton aangelegd over een korte lengte ter hoogte van de Colijnstraat. De werken starten op maandag 6 mei en duren volgens de huidige planning tot en met woensdag 15 mei 2024.

Kasteelstraat afgesloten

De Kasteelstraat (N437) wordt volledig afgesloten ter hoogte van de werfzone. De zijstraten Colijnstraat, Moerasstraat en Aaishovedriesstraat die uitkomen op de werfzone worden ook afgesloten. De zijstraten zijn bereikbaar via achterliggende wegen. Er geldt een parkeerverbod in de werfzone.

Omleidingen voor al het verkeer

Voetgangers kunnen de werfzone passeren. Fietsers volgen een omleiding via de Aaishovedriesstraat en de Tjollevelddreef/Nieuwstraat (N494). Bussen van De Lijn volgen dezelfde omleiding als het gemotoriseerd verkeer. Alle haltes blijven in gebruik. 

Het gemotoriseerd verkeer richting Kruisem centrum volgt een omleiding via de Passionistenstraat en de Deinsesteenweg/Tjollevelddreef/Nieuwstraat (N494). Het gemotoriseerd verkeer richting Lozer volgt een omleiding via de Deinsesteenweg/Tjollevelddreef/Nieuwstraat (N494) en de Trompetstraat.

Het zwaar verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de Nazarethsesteenweg/Boeregemstraat (N437), de Steenweg Deinze/Gaversesteenweg (N35), de Oudenaardsesteenweg/Deinsesteenweg (N494), de Groenenweg en de Olsensesteenweg (N459), en omgekeerd.