Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw regionaal Hoppinpunt opent op 1 september

Nieuw regionaal Hoppinpunt opent op 1 september

Sinds begin mei werken het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), De Lijn en de gemeente Hechtel-Eksel aan de aanleg van een regionaal Hoppinpunt ter hoogte van het kruispunt Peerderbaan en Lommelsebaan in Hechtel-Eksel. Op dinsdag 30 augustus worden de laatste werken afgerond. ‘s Avonds kan alle verkeer opnieuw over de Lommelsebaan. Ook de aanleg van de nieuwe parking met 95 parkeerplaatsen en een overdekte fietsenstalling is dan klaar. Het hoppinpunt geeft reizigers de mogelijkheid om vlot van het ene vervoersmiddel naar het andere te ‘hoppin’.

Lommelsebaan op dinsdagavond 30 augustus open voor alle verkeer

Begin augustus startte de aannemer met de werken op de Lommelsebaan, tussen de Rhijnweg en de rotonde met de Hasseltsebaan. Om meteen rekening te houden met de toekomstige aangepaste lijnen en dienstregelingen werd de halte ‘Hechtel kruispunt’ verplaatst van de Hasseltsebaan naar de Lommelsebaan. Het fietspad werd vrijliggend achter de bushaltes aangelegd. Die werken worden samen met de aanleg van het nieuwe parkeerterrein afgerond op dinsdag 30 augustus. ’s Avonds kan alle verkeer opnieuw over de Lommelsebaan.

De openbare verlichting op de parking van het Hoppinpunt wordt nog geplaatst in de week van 5 september. 

Ruime fietsenstallingen en parkeerplaatsen aan vernieuwde bushaltes

Een hoppinpunt is een vervoersknooppunt waar je vlot kan overstappen tussen verschillende vervoersmogelijkheden, zoals het openbaar vervoer, de (deel)auto of de (deel)fiets. Het verkleint de drempel om verschillende vervoersmodi te gebruiken. Het hoppinpunt in Hechtel-Eksel is het tweede in Limburg dat opent. Met de start van het nieuwe schooljaar is dit het ideale moment om er meteen gebruik van te maken.

De parking heeft 95 parkeerplaatsen, waarvan 6 voor personen met een beperkte mobiliteit. Naast de overdekte fietsenstalling op het Welsh Guardplein staat er op de nieuwe parking ook een beschutte fietsenstalling voor 40 gewone fietsen en 4 buitenmaatse fietsen. Bovendien worden de bushaltes voorzien van overdekte wachtzones en borden met realtime reisinformatie van De Lijn.

Tot slot vind je op het hoppinpunt ook een fietsherstelpunt, AED-toestel en pakjesautomaat van bpost terug. De 15 fietskluizen en laadpalen voor elektrische wagens worden later nog geplaatst.

Alle informatie op www.wegenenverkeer.be/hechtel-eksel.