Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw Hoppinpunt in Sijsele brengt reizigers vlot van A naar B

Nieuw Hoppinpunt in Sijsele brengt reizigers vlot van A naar B

“Op de Bruggesteenweg (N9) in Sijsele komt er ter hoogte van het kruispunt met de Oude Molendreef een nieuw Hoppinpunt. Hier kunnen reizigers makkelijk van het ene vervoermiddel overstappen naar het andere. Vernieuwde bushaltes, parkeerplaatsen en een veilig ingericht fietspad moeten hieraan bijdragen”, aldus Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. De werken starten op 6 november en zouden tegen begin 2024 klaar zijn.

Vlot en flexibel van A naar B

Bij een Hoppinpunt kan je als reiziger makkelijk je reis verder zetten met een ander vervoermiddel. Als automobilist of fietser kan je bijvoorbeeld snel en simpel overstappen op het openbaar vervoer terwijl je je auto of fiets veilig aan het Hoppinpunt kan achterlaten. Via een digitale Hoppin-zuil vind je als reiziger simpel alle informatie over alle vervoersmogelijkheden.

Nieuw fietspad met veilige oversteek

“Aan de noordzijde van de Bruggesteenweg krijgt het fietspad een facelift. Het fietspad wordt een breder dubbelrichtingsfietspad. Daarnaast worden er ook veilige oversteekplaatsen aangelegd. De oversteken krijgen een middeneiland zodat fietsers veilig kunnen oversteken. Verder komt er voor de fietsers ook nog een nieuwe fietsenstalling. Hier kunnen een twintigtal fietsen op stal staan”, aldus minister Peeters.

Ruimte voor twee elektrische deelwagens

Langs de Bruggesteenweg komen ook parkeerplaatsen voor twee elektrische deelwagens inclusief laadpaal. 

Start werken op 6 november

De aannemer start met de werken op 6 november. De werken worden in verschillende fases uitgevoerd en zouden klaar moeten zijn aan het begin van 2024. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan die datum nog wat opschuiven. 

Beurtelings voorbijrijden met tijdelijke lichten

Om het verkeer zo vlot mogelijk te laten verlopen tijdens de werken, komen er tijdelijke verkeerslichten. Hierdoor kan het doorgaand verkeer beurtelings de werfzone voorbijrijden.

Meer weten?

Alle informatie over de hinder tijdens de werken op wegenenverkeer.be/damme.