Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw Hoppinpunt langs Brusselsesteenweg (N9) in Melle

Nieuw Hoppinpunt langs Brusselsesteenweg (N9) in Melle

N9 / MELLE

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt een nieuw Hoppinpunt aan ter hoogte van het Gemeenteplein in Melle. De bushaltes krijgen in beide richtingen een verhoogd perron, zodat iedereen vlot de bus kan op- en afstappen. De fietspaden worden vernieuwd en er komt meer fietsenstalling. Doorgaand verkeer blijft mogelijk, fietsers richting Gent volgen een korte omleiding. De werken starten op 28 oktober en duren tot 29 november.

Nieuw Hoppinpunt

Er komt een nieuw Hoppinpunt langs de Brusselsesteenweg (N9) in Melle. De bushaltes ‘Melle Gemeenteplein’ krijgen in beide richtingen een verhoogd perron zodat iedereen vlot de bus kan op- en afstappen. Er komt een ruime fietsenstalling en de fietspaden worden vernieuwd in asfalt. Een Hoppinpunt is een vervoersknooppunt waar zoveel mogelijk vervoersmiddelen op dezelfde locatie aangeboden worden, zoals bijvoorbeeld bussen of deelfietsen. Het zijn de ideale knooppunten om van het ene op het andere vervoersmiddel over te stappen.

De werken starten op maandag 28 oktober en duren volgens de huidige planning tot en met vrijdag 29 november 2024. Er wordt eerst gewerkt aan de bushalte richting Gent en daarna is de halte richting Wetteren aan de beurt.

Minder rijstroken

Voetgangers kunnen steeds de werfzone passeren aan de kant van de weg waar niet gewerkt wordt. Fietsers richting Melle centrum stappen af en passeren de werfzone te voet. Fietsers richting Gent volgen een korte omleiding via de Kerkstraat (N438), de Wezenstraat en de Kapellestraat.

Het gemotoriseerd verkeer kan steeds de werfzone passeren, maar over een verminderd aantal rijstroken. In elke richting zal maar één rijstrook toegankelijk zijn. De busbaan wordt ook door ander gemotoriseerd verkeer gebruikt en de afslagstrook naar de Kerkstraat (N438) zal niet bereikbaar zijn. Verkeer wordt omgeleid via de Pontstraat en de Kloosterstraat. Om deze reden zal er tijdens de werken een parkeerverbod gelden in de Kloosterstraat.