Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw Hoppinpunt en heraanleg kruispunt met de Bruulstraat

Nieuw Hoppinpunt en heraanleg kruispunt met de Bruulstraat

N460 - HAALTERT

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt een nieuw Hoppinpunt aan langs de Stationsstraat (N460) in Haaltert. Daarnaast wordt het kruispunt met de Bruulstraat ook veiliger gemaakt. De Bruulstraat is volledig afgesloten tijdens de werken, verkeer volgt een omleiding. Verkeer op de Stationsstraat kan de werfzone beurtelings passeren via tijdelijke verkeerslichten. De werken starten op 12 augustus en duren tot en met 6 september.

Nieuw Hoppinpunt

Er komt een nieuw Hoppinpunt langs de Stationsstraat (N460), ter hoogte van het gemeentehuis. Een Hoppinpunt is een vervoersknooppunt waar zoveel mogelijk vervoersmiddelen op dezelfde locatie aangeboden worden, zoals bijvoorbeeld bussen of deelfietsen. Het zijn de ideale knooppunten om van het ene op het andere vervoersmiddel over te stappen. De werken starten op maandag 12 augustus en duren volgens de huidige planning tot en met vrijdag 6 september 2024.

Heraanleg kruispunt

Het kruispunt van de Stationsstraat (N460) en de Bruulstraat wordt veiliger gemaakt. Er komen veiligere fietsoversteken, bredere afslagstroken vanuit de Bruulstraat en nieuwe verkeerslichten met een nieuwe regeling.

Bruulstraat afgesloten

Tijdens de werken kunnen voetgangers de werfzone passeren. Fietsers en gemotoriseerd verkeer kunnen de werfzone beurtelings passeren via tijdelijke verkeerslichten. De Bruulstraat is ter hoogte van de Stationsstraat (N460) volledig afgesloten tijdens de werken. Verkeer van en naar de Bruulstraat volgt een omleiding via Dreef en de Muisstraat.

Werken gemeente Haaltert

De gemeente Haaltert voert sinds 20 juni ook werken uit in de Bruulstraat. De Bruulstraat is afgesloten ter hoogte van de Stationsstraat (N460), maar blijft bereikbaar via Dreef en de Muisstraat. Meer informatie over de werken van de gemeente is te vinden op de site van Haaltert: https://www.haaltert.be/bruulstraat-afgesloten.