Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw fietspad langs Brusselsesteenweg (N47) in Lebbeke

Nieuw fietspad langs Brusselsesteenweg (N47) in Lebbeke

Nieuw fietspad richting Asse

Momenteel ligt tussen de rotonde aan de watertoren en de Lange Weversstraat een dubbelrichtingsfietspad. Verkeer uit zijstraten komt zo in conflict met fietsers uit twee richtingen. Daarom wordt aan de andere kant van de weg, richting Asse, een verhoogd aanliggend fietspad aangelegd in die zone. Het dubbelrichtingsfietspad wordt aangepast naar enkele richting. Ter hoogte van de Lange Weversstraat komt ook een nieuwe fietsoversteek zodat fietsers daar veilig kunnen oversteken. De werken starten op maandag 5 augustus en duren volgens de huidige planning tot en met vrijdag 23 augustus 2024.

De burgemeester van Lebbeke: “Het kruispunt tussen Korte Weverstraat en Brusselsesteenweg is al jaren het meest zwarte punt qua fietsongevallen in onze gemeente. We zijn zeer blij dat er een oplossing komt voor dit conflictpunt waardoor fietsers vanuit Lebbeke geen twee keer, maar slechts één keer moeten oversteken richting Brussel.”

Zijstraten afgesloten

Tijdens de werken wordt de Korte Weversstraat deels afgesloten. Enkel verkeer van op de Brusselsesteenweg (N47) kan de Korte Weversstraat inrijden. De Brusselsesteenweg (N47) wordt afgesloten richting Asse, tussen de Leo Duboisstraat en de rotonde. Verkeer richting Asse volgt een omleiding. De Lange Weversstraat wordt in beide richtingen afgesloten ter hoogte van de werfzone.

Tijdelijke verkeerslichten

Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone passeren, fietsers maken gebruik van het huidige dubbelrichtingsfietspad. Het gemotoriseerd verkeer kan de werfzone beurtelings passeren via tijdelijke verkeerslichten. Er geldt een parkeerverbod in de werfzone. De huidige parkeerstrook zal na de werken verdwijnen om plaats te maken voor het nieuwe fietspad.