Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw fietspad en voetpad aan passerelle Schijnpoort

Nieuw fietspad en voetpad aan passerelle Schijnpoort

Vanaf maandag 16 maart vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het fietspad langs de noordzijde van de Schijnpoortweg (N129) in Deurne. In combinatie met deze werken zal de stad Antwerpen de voetpaden naar de nieuwe passerelle Schijnpoort aanwerken. Tijdens de werken, die vier weken zullen duren, wordt de rechterrijstrook van de Schijnpoortweg stadinwaarts afgesloten en moeten fietsers langs het fietspad aan de overzijde. Het verkeer houdt best rekening met matige tot ernstige hinder op deze drukke invalsweg naar het stadscentrum.

Nieuw fiets- en voetpad Schijnpoortweg
Tussen het viaduct van de Ring (R1) en de Slachthuislaan is het fietspad langs de noordzijde van de Schijnpoortweg in slechte staat. Het fietspad loopt er momenteel gedeeltelijk over de rijbaan, afgeschermd door een rij betonblokken. Om het fietscomfort te verbeteren zal het agentschap er een verhoogd en breder fietspad aanleggen in rood asfalt. In combinatie met deze werken zal de stad Antwerpen de nodige voetpaden aanleggen naar de trappen van de nieuwe passerelle Schijnpoort die binnenkort opent.
 
Hinder verwacht richting stadscentrum
De werken starten op maandag 16 maart en zullen vier weken duren. Voor het verkeer stadinwaarts wordt, zeker tijdens de spitsuren, hinder verwacht. De rechterrijstrook voor het verkeer stadinwaarts (afslagstrook naar Slachthuislaan) wordt ingenomen. Daardoor moet het verkeer rechtdoor en rechtsaf over één rijstrook. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens deze werken niet langs de noordzijde passeren en moeten oversteken naar het fiets/voetpad aan de overzijde.

Nieuwe laag asfalt Schijnpoortweg
Na voltooiing van de werken aan het fiets- en voetpad zal het Agentschap Wegen en Verkeer ook de toplaag asfalt van de Schijnpoortweg stadinwaarts nog vernieuwen. Deze werken zullen 2 à 3 dagen duren en uitgevoerd worden in de paasvakantie of in een weekend om de hinder te beperken. AWV zal nog communiceren over de precieze hinder van zodra deze werken concreet gepland zijn.
 
Weersgevoelig
De werken zijn weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/antwerpen.