Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw fietspad in asfalt langs Brusselsesteenweg (N9)

N9 - MELLE/GENT

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het fietspad richting Gent langs de Brusselsesteenweg (N9) in Melle en Gent. De klinkers worden vervangen door nieuw asfalt en zullen zorgen voor een hoger fietscomfort. Fietsers richting Gent volgen een omleiding. Het gemotoriseerd verkeer richting Gent passeert de werfzone over één rijstrook in plaats van twee. Zijstraten zijn afgesloten. De werken duren van 24 juni tot en met 12 juli.

Nieuw fietspad in asfalt

Het fietspad richting Gent langs de Brusselsesteenweg (N9) in Melle en Gent krijgt een opknapbeurt. De klinkers worden vervangen door nieuw asfalt waardoor het fietscomfort stijgt. De werfzone loopt vanaf de Heusdenbaan (N447) tot aan de Braemstraat. De werken starten op maandag 24 juni en duren volgens de huidige planning tot en met vrijdag 12 juli 2024.

Omleiding fietsers richting Gent

Voetgangers kunnen in beide richtingen de werfzone passeren. Fietsers richting Melle kunnen ook passeren, er wordt niet gewerkt aan het fietspad richting Melle. Fietsers richting Gent volgen een omleiding via de Heusdenbaan (N447), de Jules Destréelaan, de Jan van Aelbroecklaan, de Arthur Van Laethemstraat, de Emiel Verhaerenlaan en de Braemstraat. Bussen van De Lijn kunnen via de trambedding de werfzone passeren.

Zijstraten afgesloten

Het gemotoriseerd verkeer richting Gent kan de werfzone passeren over één rijstrook in plaats van twee. De zijstraten in de werfzone worden afgesloten ter hoogte van de Brusselsesteenweg (N9). De zijstraten blijven bereikbaar via de Heusdenbaan (N447) of de Braemstraat. Er geldt tijdens de werken een parkeerverbod in de volledige werfzone en in het begin van de Sint-Eligiusstraat.