Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw en veiliger fietspad langs de Motorstraat in Gent

Nieuw en veiliger fietspad langs de Motorstraat in Gent

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 19 april met de aanleg van een nieuw dubbelrichtingsfietspad langs de Motorstraat in Gent. Voor de veiligheid en het comfort komt er een breed, vrijliggend fietspad met twee oversteekplaatsen.  Dankzij deze verbinding zullen de fietsers langs de Motorstraat en Hogeweg niet langer het vrachtverkeer van en naar de Gentse haven moeten dwarsen. De werken zullen anderhalve maand duren. Aansluitend op dit werk zal Infrabel de aansluiting tussen de Hogeweg en de Motorstraat heraanleggen en hierbij de fietsverbindingen verder afwerken.  

Verkeersveiligheid verhogen

NIEUW EN VEILIGER FIETSPAD LANGS MOTORSTRAAT IN GENT

Het deel van de Motorstraat nabij de op- en afrit van de Vliegtuiglaan is op dit moment voor veel fietsers een onveilige schakel in het Gentse fietsnetwerk. Nu zijn er twee smalle fietspaden aan beide zijden van de weg die dicht bij de weg liggen en niet erg comfortabel zijn. Bovendien moeten fietsers die nu vanuit Oostakker richting de Hogeweg rijden zonder beveiliging de drukke afslag naar de Vliegtuiglaan oversteken. AWV wil met de aanleg van het nieuwe afgescheiden dubbelrichtingsfietspad deze situatie verhelpen en de verkeersveiligheid en het fietscomfort verhogen.   

Fietspad van 3 meter

NIEUW EN VEILIGER FIETSPAD LANGS MOTORSTRAAT IN GENT

Er komt een nieuw, vrijliggend dubbelrichtingsfietspad van 3 meter breed langs de Motorstraat tussen de Hogeweg en de oprit naar de Vliegtuiglaan in Gent. Aan het begin en het eind van het fietspad komen er nieuwe oversteekplaatsen. Het voordeel is dat fietsers meer ruimte hebben in beide richtingen, dat er meer ruimte is tussen fietsers en gemotoriseerd verkeer en dat fietsers de drukke aansluiting naar de vliegtuiglaan niet meer moeten kruisen. 

1,5 maand werken
De aannemer start op maandag 19 april en de werken zullen tot eind mei duren. De timing is afhankelijk van het weer en kan nog wijzigen. Tijdens de werken wordt een deel van de Motorstraat naast de tunnel ingenomen. Het gemotoriseerd verkeer wordt langs de werfzone enkel toegelaten van west naar oost, dus van Hogeweg en Singel  naar de Motorstraat en oprit Vliegtuiglaan. 

NIEUW EN VEILIGER FIETSPAD LANGS MOTORSTRAAT IN GENT

Het verkeer dat vanuit Oostakker en het noordelijke deel van de Motorstraat komt, zal niet naar de Hogeweg kunnen rijden. Het vrachtverkeer vanuit Oostakker zal verplicht de Vliegtuiglaan N424 richting  Zelzate moeten rijden, en zal kunnen keren op het volgende knooppunt. Het lokaal autoverkeer kan via de Sint-Bernadettestraat omrijden naar de Hogeweg. 

Op de Vliegtuiglaan (N424) vanuit Gent zal de afrit naar de Motorstraat tijdelijk worden afgesloten. Wie wil afrijden, zal moeten verder rijden op de N424 en keren aan het knooppunt Oostakker of Schansakker. De op- en afrit van de Vliegtuiglaan richting Gent  (kant Singel en haven) blijven wel open voor alle verkeer.

Voor de veiligheid wordt het fietsverkeer omgeleid in de beide richtingen via Scheeplosserstraat.

Meer info over de werken op www.wegenenverkeer.be/Gent