Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw dubbelrichtingsfietspad en bushaltes op Mechelsesteenweg klaar voor gebruik

Nieuw dubbelrichtingsfietspad en bushaltes op Mechelsesteenweg klaar voor gebruik

Deze week rondde het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de werken af op de Mechelsesteenweg (N14). Fietsers kunnen nu genieten van het vernieuwde dubbelrichtingsfietspad en de comfortabele bushaltes. Na drie maanden omrijden, kan het verkeer opnieuw in beide richtingen van Duffel naar Lier doorrijden.

Vernieuwing fietspad

Eind maart is AWV gestart aan de vernieuwingen van het fietspad op de Mechelsesteenweg. De werken zijn goed voor een afstand van vier kilometer vanaf de grens met Duffel tot en met het kruispunt met de Rode-Kruislaan in Lier. Dag op dag drie maanden later ligt er een gloednieuw dubbelrichtingsfietspad.
 
Vlaams minister van Mobiliteit en openbare Werken Lydia Peeters: “Met deze Vlaamse regering investeer ik fors in fietsinfrastructuur. Ook hier in Lier hebben we veilige en comfortabele fietspaden gerealiseerd. Het gloednieuwe dubbelrichtingsfietspad is gescheiden van de rijweg door een groenberm en is maar liefst 2,5 meter breed.”

Opknapbeurt bushaltes

Ook de bushaltes op de Mechelsesteeweg ondergingen een grondige opknapbeurt. De bus blijft halteren op de rijweg. Elke bushalte heeft nu een verhoogd perron. Hierdoor kunnen reizigers in alle comfort in-en uitstappen en zijn de bushaltes beter bereikbaar voor rolstoelgebruikers. Voor blinden en slechtzienden zijn er de nodige blindegeleidetegels aangelegd.

Belangrijke verbindingsweg

“De Mechelsesteenweg is een veelgebruikte verbindingsweg tussen Lier en Duffel, zowel voor het auto- als fietsverkeer. Door het aanleggen van een nieuw en breder dubbelrichtingfietspad in asfalt verhogen we de veiligheid van fietsers”, aldus Sofie Joosen, burgemeester van gemeente Duffel.
“Bovendien sluiten de werken aan op de fietspaden die eerder werden heraangelegd in het kader van de vernieuwingen van het kruispunt aan de Ring (R16) en ter hoogte van Hoog-Lachenen”, zegt Rik Verwaest, burgemeester van stad Lier.

De werken hebben de nodige hinder met zich meegebracht voor iedereen die woont en werkt langs de Mechelsesteenweg of zich via die weg verplaatst. AWV wenst iedereen te danken voor het begrip en geduld tijdens de werken.