Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw asfalt op N455 in Sint-Laureins vanaf 15 maart

Nieuw asfalt op N455 in Sint-Laureins vanaf 15 maart

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 15 maart met de grondige heraanleg van het wegdek op de Vlamingstraat, de Sint-Janspolderdijk en de Sint-Margrietestraat (N455) in Sint-Laureins. Voor de veiligheid en een beter wegcomfort krijgt de weg een nieuwe asfaltlaag. De N455 gaat volledig dicht en alle verkeer zal omrijden. De werken zullen ongeveer 6 maanden duren en zullen klaar zijn in september 2021.

Over de werken
De gewestweg is in zeer slechte staat. Voor een beter wegcomfort en meer veiligheid wordt het wegdek van de Vlamingstraat/Sint-Janspolderdijk/Sint-Margrietestraat (N455) volledig opgebroken en heraangelegd in asfalt. De werfzone loopt van de Groeneweg tot aan het kruispunt met de Sint-Margrietestraat in de eerste fase. In de tweede fase, voorzien in juli, pakt de aannemer de Sint-Margrietestraat (N455) aan tot de Groenendijk. Het einde van de werken is voorzien tegen september.  Slecht weer kan de planning wijzigen.

Hoe rijdt het verkeer?
Om de hinder zoveel als mogelijk te beperken werkt de aannemer in twee fasen. 

Fase 1: van 15 maart tot juli 2021
De N455 is afgesloten vanaf de Groeneweg tot aan het kruispunt met de Sint-Margrietestraat. Het autoverkeer richting Sint-Margriete rijdt om via de Eerstestraat, Kleemhoek, Hoogte, de Moerstraat, de Sint-Jansstraat en de Sint-Janspolderdijk. Het autoverkeer richting Eeklo rijdt om via de Sint-Janspolderdijk, de Sint-Jansstraat, de Moerstraat, Hoogte, de Kruiskenstraat en de  Vaakweg.
Fietsers rijden om via de Dorpsstraat, Moershoofde, Kantijne, de Langeweg, de Hontseindestraat, Kloostersestal en de Groenendijk in de beide richtingen. Na fase 1 gaat de rijweg tussen de Groeneweg en de Sint-Margrietestraat terug open.

Nieuw asfalt op N455 in Sint-Laureins vanaf 15 maart

Fase 2: juli - september 2021
De aannemer werkt op de Sint-Margrietestraat (N455) vanaf het kruispunt met de Sint-Janspolderdijk tot aan de Groenendijk. Bij de heraanleg van het wegdek daar zal ook daar het verkeer een omleiding moeten volgen. Meer info over deze werken op www.wegenenverkeer.be/Sint-Laureins

Weersafhankelijk
Opgelet: asfalteringswerken zijn sterk weersafhankelijk. De voorgestelde planning kan dus nog wijzigen onder invloed van de weersomstandigheden.