Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw asfalt op N18 in Oud-Turnhout: drie dagen hinder in de week van 22 augustus

Nieuw asfalt op N18 in Oud-Turnhout: drie dagen hinder in de week van 22 augustus

Het Agentschap Wegen en verkeer (AWV) vernieuwt in de week van 22 augustus de toplaag asfalt op een gedeelte van de N18 in Oud-Turnhout. De werken gebeuren in drie verschillende fases van telkens ongeveer één kilometer lang. De aannemer heeft voor elke zone één werkdag nodig, vanaf 06u00 ‘s ochtends. Eerst wordt de oude wegverharding weggeschraapt om vervolgens een nieuwe asfaltlaag aan te brengen. 

Tijdens de werken is de N18, in de zone waar gewerkt wordt, volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Zijstraten die uitkomen in de werfzone zijn dan ook afgesloten van de N18.

Maandag 22 augustus 2022: Steenweg op Turnhout en Dorp tussen de Ring van Turnhout en de Van der Bekenlaan (kruispunt niet inbegrepen)
Dinsdag 23 augustus 2022: Steenweg op Mol vanaf de Van der Bekenlaan (kruispunt inbegrepen) tot aan de Zweepstraat
Woensdag 24 augustus 2022: Steenweg op Mol vanaf de Staatsbaan (N139) (kruispunt niet inbegrepen) tot aan de E34 

Drie dagen omrijden tussen Turnhout en Retie 

Tijdens de asfalteringswerken is doorgaand verkeer over de N18 niet mogelijk tussen Turnhout en Retie. Er geldt een omleiding via de Ring van Turnhout – N19 – E34. Op woensdag 24 augustus geldt een bijkomende omleiding richting Arendonk via de E34 afrit 26 Retie – Huiskens (N118) – Roobeek/Akkerstraat. De N18 waar de aannemer niet werkt, blijft voor lokaal verkeer bereikbaar tot aan de werfzone. 

Weersgevoelige werken

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/oud-turnhout.