Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw asfalt en fietssuggestiestroken voor Brugstraat in Lanaken

Nieuw asfalt en fietssuggestiestroken voor Brugstraat in Lanaken

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf woensdag 19 oktober 2022 het wegdek van de Brugstraat, vanaf de Maaseikersteenweg (N766) tot aan de aanknoping met de Maasdijk, in Lanaken. Er wordt zo’n 400 meter nieuw asfalt in beide rijrichtingen, op deze veelgebruikte doorsteek tussen Lanaken en Maastricht, aangebracht. Een ingreep die de veiligheid van het grensverkeer aanzienlijk verhoogt. Verder worden er nieuwe markeringen en fietssuggestiestroken over de volledige lengte voorzien. De werken duren één week.

Asfaltrenovatie wegdek met nieuwe fietsstroken tussen Maaseikersteenweg en Maasdijk

Tijdens de werkzaamheden zal de aannemer de huidige toplaag affrezen en de putdeksels op de rijweg vervangen en verhogen. Ook de kasseien, ter hoogte van de aansluiting met de Kanaaldijk, zullen heraangelegd worden om een vlakke toplaag te kunnen plaatsen. Vervolgens worden de voegovergangen tussen de rijweg en de brug vernieuwd. Daarna volgt het nieuw asfalt met bijhorende markeringen voor alle weggebruikers. De zijstraat van de Brugstraat tegenover de Sapstraat, eveneens Brugstraat genoemd, wordt tijdens deze werken niet aangepakt. 

De vernieuwingen van de Brugstraat zorgen voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor alle weggebruikers, in het bijzonder voor actieve weggebruikers en zij die gebruikmaken van het fietsknooppuntennetwerk langs de Maas en het grensgebied.

De uitvoering van deze asfalteringswerken is momenteel voorzien tijdens vijf werkdagen van woensdag 19 oktober t.e.m. dinsdag 25 oktober 2022.

Minderhinder-maatregelen: éénrichtingsverkeer, omleiding en één dag volledig afgesloten

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Van 19/10 t.e.m. 23/10 wordt er éénrichtingsverkeer ingesteld waarbij de doorgang voor gemotoriseerd verkeer komende uit Nederland richting Smeermaas mogelijk blijft. Vanuit Smeermaas naar Maastricht wordt het verkeer omgeleid via de Maaseikersteenweg (N766) en Brusselseweg. Deze maatregel geldt ook op 25/10 wanneer er markeringen aangebracht worden.

Enkel op maandag 24 oktober wordt de Brugstraat volledig afgesloten om de toplaag aan te brengen. Dan wordt het verkeer komende uit Nederland ook omgeleid via de Noorderbrugsingel, Fort Willemweg en Brusselseweg. 

Voetgangers en fietsers ondervinden weinig tot geen hinder van deze werken, zij worden langs de werfzone geleid. 

Alle info over gewijzigde bushaltes en dienstregelingen is te vinden via www.delijn.be.

Weersgevoelig
Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij slecht weer kan de huidige planning nog wijzigen.