Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtwerken Genkersteenweg Hasselt

Nachtwerken Genkersteenweg Hasselt

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in Hasselt vanaf maandagavond 18 oktober tijdens drie opeenvolgende avonden en nachten een herstelling uitvoeren op de Genkersteenweg (N75). De werfzone situeert zich ter hoogte van kilometerpunt 3.0, aan het kruispunt met de Brugstraat. Daar ligt een verouderde koker dwars onder de weg, die een wegverzakking veroorzaakt. Tijdens de nachtelijke werkuren zal het doorgaand verkeer beurtelings langs de werfzone kunnen rijden, met behulp van tijdelijke verkeerslichten. 

Aangezien de rioleringskoker buiten dienst werd gesteld door Fluvius, zullen we ze verwijderen, en plaatselijk een nieuwe wegopbouw voorzien. Het vrijliggend dubbelrichtingsfietspad werd recent vernieuwd, dus daar wijzigt nu niets meer aan. 

Deze herstelling zorgt voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker.

De uitvoering van deze werken is momenteel gedurende 3 opeenvolgende nachten voorzien vanaf maandagavond 18 oktober 2021. De aannemer werkt telkens van 19u00 tot 7u00. 

Minderhinder-maatregelen: gefaseerde uitvoering, beurtelings verkeer

Om de verkeershinder te milderen, worden de werken ‘s avonds en ‘s nachts uitgevoerd. 

Tijdens de nachtelijke werkuren zal het doorgaand verkeer beurtelings langs de werfzone kunnen rijden, met behulp van tijdelijke verkeerslichten. 

Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder van deze werken.  

Afgelopen zomer vernieuwde het Agentschap Wegen en Verkeer al het dubbelrichtingsfietspad van de Genkersteenweg en Hasseltweg over een afstand van 6 kilometer. 

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.