Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijke werken N49-Kalvekeetdijk Knokke-Heist

Nachtelijke werken N49-Kalvekeetdijk Knokke-Heist

Tijdens de nachten van 23 op 24 en van 24 op 25 februari 2022 zal de Natiënlaan (N49) ter hoogte van de werken aan de rotonde Kalvekeetdijk in Knokke-Heist telkens vanaf 22u tot 6u afgesloten worden voor doorgaand verkeer. 

Hinder gedurende 2 nachten

Tijdens de eerste nacht, van 23 op 24 februari doet de aannemer de aanpassingen aan de rijweg (wegwerken hoogteverschillen) van de Natiënlaan. 
Tijdens de tweede nacht worden er stalen buizen geleverd en geplaatst die de vangrail in de middencirkel van de rotonde extra verstevigen.
Om deze nachtelijke werken te kunnen uitvoeren zal er telkens tussen 22u en 6u geen doorgang zijn op de Natiënlaan ter hoogte van de rotonde Kalvekeetdijk. 
Het verkeer in de richting van het binnenland zal plaatselijk via de oostelijke zijde van de in aanbouw zijnde rotonde, tegen de huidige rijrichting, omgeleid worden.
Het verkeer in de richting van Heist zal ter hoogte van de nieuwe rotonde omgeleid worden via de Dudzelestraat en Heistlaan.
Het verkeer in de richting van Knokke zal via de Kragendijk omgeleid worden.

Asfalteringswerken in maart

Na die nachtelijke werken zal het verkeer in beide richtingen over de Natiënlaan kunnen rijden maar wel nog steeds op de onderlaag. Pas vanaf maart zijn asfalteringswerken toegelaten en kan de toplaag in asfalt worden aangelegd. Van zodra de wegdektemperaturen het toelaten en het voldoende droog is, zullen die werken worden uitgevoerd. Ook dat zal ‘s nachts gebeuren. 

Vertraging werken onderkant balkonrotonde 

Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer de onderzijde van de balkonrotonde zal kunnen opengesteld worden voor fietsers en voetgangers. De werken hier hebben vertraging opgelopen. De aannemer is momenteel nog steeds bezig met de metselwerken. 

Van zodra de datum voor de asfalteringswerken gekend is volgt een nieuwe persmededeling.