Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijke vernieuwing wegdek Zolderse Kiezel - Holrakkerstraat Hasselt

Nachtelijke vernieuwing wegdek Zolderse Kiezel - Holrakkerstraat Hasselt

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt in Hasselt volgende week tijdens drie werknachten het wegdek van de Zolderse Kiezel en Holrakkerstraat (N729) in Hasselt. Dit van het kruispunt met de Herkenrodedreef (kmpt 0.7)  tot vlak voor de bushaltes onderaan de brug ter hoogte van de Snapperstraat (kmpt 2.0).  Het gaat om een zone van 1.300 meter.  De werfzone is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tijdens de nachtelijke werken. Er geldt een lokale omleiding.

Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer het asfalt over de volledige wegbreedte vernieuwen. Hij zal het huidige wegdek affrezen, het vervolgens in asfalt heraanleggen en nieuwe markeringen aanbrengen.  



Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker.



De uitvoering van deze werken is momenteel voorzien tijdens de 3 nachten van maandagavond 28 juni tot donderdagochtend 1 juli. Er wordt ‘s avonds en ‘s nachts gewerkt tussen 20u en 6u.



Minderhinder-maatregelen: avond- en nachtwerk en lokale omleiding

Om de verkeershinder te beperken, wordt er ‘s avonds en ‘s nachts gewerkt. De werfzone zal tijdens de werken worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er wordt een lokale omleiding aangegeven. 



Fietsers en voetgangers zullen geen hinder ondervinden van deze werken.    



Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.