Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijke vernieuwing wegdek Snelwegstraat (N724) en aansluitingen rotonde Tessenderlo

Nachtelijke vernieuwing wegdek Snelwegstraat (N724) en aansluitingen rotonde Tessenderlo

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt in Tessenderlo volgende week tijdens drie werknachten het wegdek van de Snelwegstraat (N724). Dit tussen de N73 en de rotonde, en inclusief de aansluitingen in asfalt aan de rotonde.  Het gaat om een zone van zo’n 500 meter. Tijdens de nachtwerken geldt er een grote omleiding in de omgeving via de Olmensesteenweg en de Beverlosesteenweg.

Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer het asfalt over de volledige wegbreedte vernieuwen. Hij zal het huidige wegdek affrezen, het vervolgens in twee lagen asfalt heraanleggen en nieuwe markeringen aanbrengen.  

Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker.

De uitvoering van deze werken is momenteel voorzien tijdens de 3 nachten: 

 

  • van di. 29 juni op woe. 30 juni
  • van do. 1 juli op vr. 2 juli 
  • van vr.  2 juli op za. 3 juli. 



Tijdens de nacht van woe. 30 juni op do. 1 juli wordt er dus NIET gewerkt.

Er wordt ‘s avonds en ‘s nachts gewerkt tussen 20u en 6u. 



Minderhinder-maatregelen: avond- en nachtwerk en grote omleiding

Om de verkeershinder te beperken, wordt er ‘s avonds en ‘s nachts gewerkt. De werfzone zal tijdens de werken worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er wordt een grote omleiding aangegeven, via de N73 - Olmensesteenweg - Beverlosesteenweg. 

Enkel tijdens de eerste werknacht is de rotonde volledig afgesloten. 

De zone ten oosten van de rotonde (Kanaalweg)blijft dan bereikbaar via de Albertkade en de Havenlaan. De zone ten westen van de rotonde (Terlaak) blijft bereikbaar via de brug over de autosnelweg via de Paalseweg en Industrieweg. Tijdens de twee andere werknachten is de rotonde opnieuw geopend, maar dan is de Snelwegstraat tussen de rotonde en de verkeerslichten (N73) wel nog afgesloten.

Fietsers en voetgangers zullen geen hinder ondervinden van deze werken.    



Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.