Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijke vernieuwing wegdek Kiezelweg (N78) in Veldwezelt (Lanaken)

Nachtelijke vernieuwing wegdek Kiezelweg (N78) in Veldwezelt (Lanaken)

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt in Veldwezelt komend weekend het wegdek van de Kiezelweg (N78) van zaterdagavond tot maandagochtend. Dit is tussen huisnummers 65 en 99 en verder ook tussen huisnummers 158 en 195. Het gaat in deze 2 zones in totaal om zo’n 2 x 300 meter wegdek. De werfzone is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tijdens de nachtelijke werken. Er geldt dan een lokale omleiding.

Tijdens deze werken vernieuwt de aannemer het asfalt over de volledige wegbreedte. Hij freest het huidige wegdek af, plaatst een verstevigende wapening, legt het wegdek in 2 lagen asfalt opnieuw aan en brengt nieuwe markeringen aan. Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde veiligheid en meer comfort voor de weggebruikers en de omwonenden.

De uitvoering van deze werken is voorzien tijdens de 2 nachten van zaterdagavond 25 juni tot maandagochtend 27 juni. Er wordt ‘s nachts en overdag gewerkt.

Minderhinder-maatregelen: avond- en nachtwerk en lokale omleiding

Om de verkeershinder te beperken, wordt er in het weekend en ook  ‘s avonds en ‘s nachts gewerkt. De werfzone zal tijdens de werken afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Er wordt een lokale omleiding aangegeven via Gellik.

Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder van de werken.    

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij slecht weer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.