Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijke vernieuwing wegdek Kempische brug

Nachtelijke vernieuwing wegdek Kempische brug

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december het wegdek van de Kempische brug opnieuw asfalteren. Tussen 19u en 9u wordt de toplaag asfalt van de brug in beide rijrichtingen vernieuwd. Houd rekening met enige verkeershinder in de omgeving. 

In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december plaatst de aannemer een nieuwe toplaag asfalt op de Kempische brug. De werken stonden gepland na de verhogingswerken van De Vlaamse Waterweg nv. Nu die zijn afgerond, kan AWV de brug zelf opnieuw asfalteren.

Minderhinder-maatregelen: één rijstrook per rijrichting 

Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, werkt AWV ‘s avonds en ‘s nachts tussen 19u en 9u. Het verkeer wordt tijdelijk naar één rijvak per rijrichting gebracht. Zo blijft ook in elke rijrichting één rijstrook beschikbaar terwijl de andere geasfalteerd wordt. Dit kan tijdelijk voor lokale verkeershinder zorgen. 

Fietsbruggen in het voorjaar klaar

AWV werkt ook verder aan de fietspaden op de brug. Tegen eind dit jaar zouden alle oneffenheden weggewerkt moeten zijn. In het voorjaar van 2023 volgt dan de nieuwe toplaag op beide zijden van de brug. Tijdens die werken moet het fietsverkeer dan tijdelijk over de brughelft waar niet gewerkt wordt.