Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijke vernieuwing wegdek gedeelte Geelsebaan

Nachtelijke vernieuwing wegdek gedeelte Geelsebaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt in Tessenderlo deze week tijdens één werknacht de toplaag asfalt van het wegdek van de Geelsebaan (N126). Dit vanaf tussen de zijstraten Vlietstraat en Biesdelle (kmpt 12.3), tot en met het kruispunt Baal (kmpt 11.60).  Het gaat om dezelfde zone waar de fietspaden recent werden vernieuwd, over ongeveer 700m.   Er geldt een omleiding voor gemotoriseerd verkeer.

Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer het asfalt over de volledige wegbreedte vernieuwen. Hij zal het huidige wegdek affrezen, het vervolgens in asfalt heraanleggen en nieuwe markeringen aanbrengen.  Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker.

De uitvoering van deze werken is momenteel voorzien tijdens 1 nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 maart 2022. Er wordt ‘s avonds en ‘s nachts gewerkt tussen 20u en 6u.

 

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij slecht weer kan de huidige planning nog wijzigen. 

 

Minderhinder-maatregelen: avond- en nachtwerk en lokale omleiding

Om de verkeershinder te beperken, wordt er ‘s avonds en ‘s nachts gewerkt. De werfzone zal tijdens de werken worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook de (doodlopende) zijstraten in de werfzone zijn dus tijdelijk onbereikbaar voor gemotoriseerd verkeer tijdens de werkuren. 

Er wordt een lokale omleiding aangegeven via de Meerlaarstraat - Vorsterweg (N141) en de Neerstraat (N725).

Fietsers en voetgangers zullen geen hinder ondervinden van deze werken.