Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijke sluitingen Beverentunnel (R2) in oktober en november

Nachtelijke sluitingen Beverentunnel (R2) in oktober en november

Volgende week en ook in november zal de Beverentunnel (R2) in de Antwerpse haven een aantal keer ’s nachts afgesloten worden per rijrichting. Er worden dan reinigingswerken uitgevoerd, maar ook voorbereidende werken in het kader van de volledige renovatie van de Beverentunnel. Tijdens de nachtelijke sluitingen rijdt het verkeer om via de Kallosluis.

Nachtelijke sluitingen Beverentunnel
Vanaf maandag 12 oktober wordt de Beverentunnel gedurende vier nachten afwisselend afgesloten per rijrichting. Ook volgende maand, op 2, 3 en 4 november, staan er enkele nachtelijke sluitingen gepland. Tijdens deze nachten worden er reinigingswerken uitgevoerd aan de tunnelwanden, de verlichting en de kolken. Daarnaast worden er ook nieuwe portieken en verkeerslichten aan de tunnelingangen geplaatst zodat de tunnel bij een incident automatisch en vanop afstand kan worden afgesloten. Tot slot vinden er ook proefnames plaats om de staat van de tunnel in kaart te brengen als voorbereiding op de geplande totaalrenovatie. Als alles vlot verloopt, hoopt het Agentschap Wegen en Verkeer in 2022 te kunnen starten met de renovatie van de Beverentunnel.
 
Nachtelijke sluitingen in oktober 2020:

  • Maandagnacht 12 oktober: rijrichting Nederland
  • Dinsdagnacht 13 oktober: rijrichting Gent
  • Woensdagnacht 14 oktober rijrichting Nederland
  • Donderdagnacht 15 oktober: rijrichting Gent

Nachtelijke sluitingen in november 2020:

  • Maandagnacht 2 november: rijrichting Nederland
  • Dinsdagnacht 3 november: rijrichting Gent
  • Woensdagnacht 4 november: rijrichting Gent

De nachtelijke sluitingen vinden telkens plaats van 20.00 uur ’s avonds tot 06.00 uur ’s ochtends. Het verkeer waarvoor de tunnelkoker is afgesloten volgt dan een korte omleiding via de Kallosluis.