Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijke sluiting Waaslandtunnel (N49a) voor werken aan hoogspanningsinstallatie

Nachtelijke sluiting Waaslandtunnel (N49a) voor werken aan hoogspanningsinstallatie

Tijdens de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 oktober voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan de hoogspanningsinstallatie van de Waaslandtunnel (N49a) in Antwerpen. Er geldt een omleiding via de Kennedytunnel (R1). De Sint-Annatunnel in het centrum van de stad maakt gebruik van hetzelfde stroomnet en sluit bijgevolg mee.

Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren wordt de Waaslandtunnel volledig afgesloten in beide richtingen tijdens de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 oktober, van 20.00 uur tot 05.00 uur. Aangezien er tijdelijk geen elektriciteit is, is er ook geen verlichting en ventilatie en kan het Vlaams Verkeerscentrum bijgevolg geen camerabewaking verzekeren. Plaatselijk verkeer volgt een omleiding via de Kennedytunnel (R1).

Ook Sint-Annatunnel tijdelijk gesloten 

De Sint-Annatunnel gaat eveneens toe voor de gebruikers. Beide tunnels dateren uit dezelfde periode en werden in de jaren ‘30 op hetzelfde stroomcircuit geplaatst. De Voetgangerstunnel zal iets langer dicht zijn, van 18.00 tot maximaal 11.00 uur. De afsluiting duurt langer omdat de installaties van de Sint-Annatunnel meer tijd nodig hebben om opnieuw op te warmen en opnieuw gesmeerd moeten worden.