Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijke plaatsing vangrials N74 in Pelt

Nachtelijke plaatsing vangrials N74 in Pelt

Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst in Pelt vanaf maandag 31 januari gedurende drie weken een dubbele vangrail in de middenberm van de Noord-Zuid (N74). “Het gaat om een zone van zo’n 5,2 kilometer tussen de complexen Eksel/Lindelhoeven en Overpelt/Lommel”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. De werken worden ‘s nachts uitgevoerd met een mobiele werf die opschuift. Daarbij kan verkeer in beide richtingen dan plaatselijk enkel over de rechterrijstrook passeren tegen 70 km/u. Blijf alert achter het stuur.

Minister Lydia Peeters: “Uit analyses van de ongevallen blijkt deze zone een gevoelige locatie te zijn. In november 2021 kreeg het wegdek richting Hasselt er over een afstand van 1,2km een nieuwe toplaag asfalt, om de kwaliteit van de rijweg te verbeteren. Nu investeren we ook in een dubbele vangrail over een afstand van 5,2km. Dit kan een absolute meerwaarde betekenen in het verhogen van de verkeersveiligheid.”

De uitvoering van deze werken is momenteel voorzien vanaf maandag 31 januari 2022. Er wordt drie weken enkel ‘s nachts gewerkt, tussen 20u en 6u.

 

Minderhinder-maatregelen: nachtwerk met mobiele werf op de linkerrijstrook 

Om de verkeershinder te milderen, worden deze werken ‘s nachts uitgevoerd met een opschuivende mobiele werf op de linkerrijstrook. Ter hoogte van de werfzone kan verkeer in beide rijrichtingen dan enkel over de rechterrijstrook rijden. Er geldt daar een snelheidsbeperking van maximaal 70km/u.  Blijf alert achter het stuur, en matig uw snelheid.

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds erg afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De huidige planning kan nog wijzigen.