Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijke plaatsing van nieuwe verkeerslichten op kruispunt Grote Ring met Kempische Steenweg

Nachtelijke plaatsing van nieuwe verkeerslichten op kruispunt Grote Ring met Kempische Steenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt in de nacht van donderdag 13 oktober op vrijdag 14 oktober op het kruispunt van de Grote Ring (R71) met de Kempische Steenweg (R74). Tussen 20u en 6u worden er drie definitieve portieken voor de vernieuwde verkeerslichten geplaatst. Houd rekening met enige verkeershinder in de omgeving. 

In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 oktober plaatst AWV 3 definitieve portieken voor verkeerslichten op het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg in Hasselt. Het 4de portiek, aan de zijde van de Kempische brug, komt er nadat de verhogingswerken van de brug door De Vlaamse Waterweg nv klaar zijn. 

De vernieuwde verkeerslichten worden op termijn ingezet als intelligente verkeerslichten. Zo’n intelligent verkeerslicht (ofte iVRI) kan communiceren met andere intelligente verkeerslichten én ook met weggebruikers. De iVRI is daardoor in staat het verkeer optimaler te sturen, en meer op maat van verschillende modi kan sturen (hulpdiensten, openbaar vervoer, fietsers,…).

Ook aan de andere zijde van de Kempische Brug worden de verkeerslichten nog op dezelfde manier vernieuwd op het kruispunt van de Kempische Steenweg (N74) met de Genkersteenweg (N75).

Minderhinder-maatregelen: nachtwerk onder politiebegeleiding

Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, werkt AWV ‘s avonds en ‘s nachts tussen 20u en 6u. De installatie gebeurt onder politiebegeleiding. Daarbij wordt het verkeer aan de zijde van de plaatsing kort stilgelegd. Dit kan tijdelijk voor lokale verkeershinder zorgen.