Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijke onderbrekingen van E34 in Retie en E19 in Schoten

Nachtelijke onderbrekingen van E34 in Retie en E19 in Schoten

In november vinden er nachtelijke onderbrekingen plaats op twee snelwegen in de provincie Antwerpen. Tijdens de nacht van dinsdag 31 oktober op woensdag 1 november wordt de E34 ter hoogte van Retie onderbroken richting Antwerpen. Een week later, tijdens de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 november, wordt de E19 ter hoogte van Schoten richting Nederland afgesloten. De onderbreking van beide snelwegen start telkens om middernacht en duurt tot 07.00 uur ’s ochtends. Het verkeer wordt lokaal omgeleid via calamiteitenroutes. De nachtelijke sluitingen zijn nodig voor het aanbrengen van weegsensoren in het wegdek

De onderbreking van de E34 situeert zich ter hoogte van Retie richting Antwerpen en zal plaatsvinden tijdens de nacht van dinsdag 31 oktober (00.00 uur) op woensdag 1 november (07.00 uur). Het verkeer richting Antwerpen wordt omgeleid via calamiteitenroute L.

De onderbreking van de E19 situeert zich ter hoogte van Schoten richting Nederland en zal plaatsvinden tijdens de nacht van vrijdag 10 (00.00 uur) op zaterdag 11 november (07.00 uur). Het verkeer richting Nederland wordt omgeleid via calamiteitenroute C.

Calamiteitenroute?

Een calamiteitenroute is een lokale omleidingsroute die gebruikt wordt als een snelweg voor langere duur versperd is of volledig afgesloten moet worden. Deze routes zijn bewegwijzerd met vaste gele verkeersborden met daarop een zwarte letter. Meer info over de calamiteitenroutes is beschikbaar op de website van het Verkeerscentrum.

De afsluitingen zijn nodig voor het aanbrengen van weegsensoren in het wegdek. Deze sensoren maken deel uit van het automatisch controlesysteem op het overladen van voertuigen.

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.