Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijke hinder op E19 in Brecht en op E313 in Herentals-Oost

Nachtelijke hinder op E19 in Brecht en op E313 in Herentals-Oost

Tijdens de nachten van maandag 15 en dinsdag 16 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) lokale herstellingswerken uit aan het wegdek van de E19 Antwerpen-Breda ter hoogte van Brecht en op de E313 Antwerpen-Hasselt ter hoogte van Herentals-Oost. Maandagnacht wordt er gewerkt op de E19 richting Antwerpen, dinsdagnacht op de E313 richting Hasselt. Ter hoogte van de werken moet het verkeer over één rijstrook passeren en worden er op- en afritten afgesloten.

Maandagnacht 15 juni: E19 ter hoogte van Brecht
In de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 juni (20u tot 06u) wordt er op de E19 in Brecht gewerkt in de richting van Antwerpen. Ter hoogte van de werfzone, tussen het station Noorderkempen en de brug over de Kapelstraat, worden de rechterrijstrook en de pechstrook ingenomen. Het verkeer kan passeren over de linkerrijstrook. De oprit Brecht (3) richting Antwerpen wordt afgesloten. Verkeer wordt omgeleid naar de oprit Sint-Job-in-’t-Goor (4).
 
Dinsdagnacht 16 juni: E313 ter hoogte van Herentals-Oost
In de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 juni (20u tot 6u) wordt er op de E313 gewerkt ter hoogte van het complex Herentals-Oost in de richting van Hasselt. Op de in- en uitvoegstroken van de E313 worden herstellingen uitgevoerd. Het verkeer op de E313 moet er over de linkerrijstrook passeren. De op- en afrit Herentals-Oost (22) richting Hasselt gaan dicht en blijven afgesloten tot woensdagmiddag 12.00u. Verkeer voor de oprit wordt via calamiteitenroute F omgeleid naar de oprit Geel-West (23). Verkeer voor de afrit moet doorrijden naar het complex Geel-West (23) en daar vervolgens keren naar de afrit Herentals-Oost richting Antwerpen.

Tijdens deze werken voert AWV ook een aanpassing uit aan de aansluiting van de afrit Herentals-Oost (22) met de Koning Boudewijnlaan (N152). De afrit wordt volledig binnen de verkeerslichtenregeling van het kruispunt gebracht. Hiervoor moet de Koning Boudewijnlaan volledig onderbroken worden vanaf de Herentalseweg tot net voorbij het complex Herentals-Oost, eveneens van 20u tot 12u. Autoverkeer op de N152 wordt omgeleid via Hezewijk en Herentalseweg. Zwaar verkeer (+3,5ton) van Herentals richting Westerlo volgt de calamiteitenroute F (naar complex Geel-West) en via N19 naar N152. In de andere richting komende van Westelo naar Herentals (N152) wordt zwaar verkeer (+3,5ton) omgeleid in Olen-centrum via Bulestraat en Industrielaan.
 
Weersgevoelig
Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.