Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijke asfaltwerken en nieuwe oversteekplaats op steenweg tussen Tongeren en Hoeselt

Nachtelijke asfaltwerken en nieuwe oversteekplaats op steenweg tussen Tongeren en Hoeselt

Het Agentschap Wegen en Verkeer start vandaag met voorbereidende wegenwerken op de Bilzersteenweg/Tongersesteenweg tussen Tongeren en Hoeselt. De rijweg, het fietspad en de parkeerstroken over een afstand van zo’n 1.2 km worden ‘s nachts vernieuwd. Verder komt er een veilige oversteekplaats met ledverlichting ter hoogte van de Nieuwe Baan. Zo kunnen we ineens de veiligheid en het rijcomfort voor alle weggebruikers verbeteren terwijl we de hinder beperken in tijd.

Asfaltrenovatie op steenweg tussen Arnoudstraat - Nieuwe Baan 

Vanaf de kruising met de Arnoudstraat tot vlak na de Nieuwe Baan, wordt de Bilzersteenweg/Tongersesteenweg vanaf maandag in beide rijrichtingen vernieuwd. Er komt een nieuwe asfalttop- en onderlaag op de rijweg en het fietspad. Ook de parkeerstroken op het traject krijgen een nieuwe toplaag en putdeksels in het fietspad worden ineens mee vernieuwd. Na de nieuwe asfaltlagen volgen nieuwe markeringen. De werken worden gefaseerd per rijrichting tussen 19 en 6 uur uitgevoerd en duren een 6-tal dagen.

Verlichte oversteekplaats aan Hernerweg x Nieuwe Baan

De voetgangersoversteek op de Tongersesteenweg ter hoogte van de Hernerweg/Nieuwe Baan wordt verplaatst naar de zuidzijde, richting de bushaltes. Om de zichtbaarheid van overstekende weggebruikers te verbeteren wordt de oversteek voorzien van ledverlichting. In de oversteekzone komt ook een voetpad om een veilige doorgang te creëren. Deze werken kaderen binnen het MIA-project en worden vlak na de asfaltwerken verder afgewerkt. Ze duren een 5-tal dagen en worden met tijdelijke verkeerslichten en beurtelings verkeer uitgevoerd.

Minderhinder-maatregelen tijdens asfaltwerken: aangepaste rijstroken overdag, ‘s nachts omleiding verkeer richting Hoeselt, fietsomleiding 

Overdag blijft verkeer op de Bilzersteenweg/Tongersesteenweg in beide richtingen vertraagd mogelijk op aangepaste rijstroken. Het kruispunt Tongersesteenweg x Nieuwe Baan wordt kortstondig afgesloten op 9 oktober. Verkeer vanuit Alt-Hoeselt volgt dan een lokale omleidingsroute. Tijdens de nachtelijke asfaltwerken blijft verkeer richting Tongeren altijd mogelijk. Gemotoriseerde weggebruikers richting Hoeselt volgen een omleidingsroute. 

Bewoners en bezoekers worden aangeraden om hun voertuig buiten de werfzone te parkeren en busgebruikers raadplegen best vooraf de website van De Lijn voor de aangepaste dienstregeling. Voetgangers en fietsers volgen vanaf zondag een lokale omleidingsroute.

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn erg weersgevoelig. Bij ongunstige weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.