Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijke asfaltvernieuwing op Tongersesteenweg (N79) in Riemst

Nachtelijke asfaltvernieuwing op Tongersesteenweg (N79) in Riemst

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 18 september 2023 aan een asfaltvernieuwing van zo’n 2 km op de Tongersesteenweg. Het wegdek, vlak na de rotonde van afrit 32 Tongeren richting Riemst, vertoont heel wat dwars- en langsscheuren met plaatselijke herstellingen en gerafelde asfaltplekken. Een nieuwe toplaag zal die oneffenheden wegwerken. De werken duren bij gunstige weersomstandigheden een 5-tal nachten en gaan gepaard met nachtelijke geluidshinder voor de omgeving.

Nieuwe asfalttoplaag van Heistraat tot na Billerweg

De toplaag van de rijweg, vanaf de Heistraat tot vlak na de Billerweg wordt gefreesd en vernieuwd. Na de nieuwe asfaltlaag, volgen nieuwe markeringen. De fietspaden langs de steenweg verkeren nog in goede staat en worden niet vernieuwd. 

De werken gebeuren tussen 19 uur ‘s avonds en 6 uur ‘s morgens, om de hinder voor het verkeer te beperken. Ze worden gefaseerd per rijrichting uitgevoerd, eerst rijrichting Tongeren, en starten telkens aan de westkant, vlak aan de snelweg E313.

Het vernieuwde wegdek zal bijdragen aan de veiligheid en het rijcomfort van gemotoriseerde weggebruikers. 

Minderhinder-maatregelen: verkeer richting Tongeren/Bilzen tussen 19 en 6 uur omgeleid, eenrichtingsverkeer lokale omleidingsroutes

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Voor voetgangers en fietsers wordt geen hinder verwacht.

Verkeer op de Tongersesteenweg richting Riemst blijft tijdens de werken steeds mogelijk. Doorgaand en zwaar verkeer richting Tongeren en Bilzen wordt tijdens de werkuren omgeleid vanaf de rotonde in Riemst, naar de Bilzersteenweg (N745) en Rode Kruislaan (N758). Overdag kan verkeer op de N79 richting Tongeren en Bilzen wel doorrijden. Verkeer op de steenweg rijdt tijdelijk over een gefreesd wegdek.

Plaatselijk verkeer richting Tongeren kan via lokale wegen steeds op de bestemming geraken. Er geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer op de lokale omleidingsroute.

Bewoners en bezoekers worden aangeraden om tijdens en vlak na de asfalteringswerken hun voertuigen buiten de werfzone of aan de overkant te parkeren.

Weersgevoelig
Opgelet: asfaltwerken zijn erg weersgevoelig. Bij ongepaste weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.