Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijke asfaltvernieuwing op Bilzerweg in Zutendaal

Nachtelijke asfaltvernieuwing op Bilzerweg in Zutendaal

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf donderdagavond 19 oktober twee nachten op de Bilzerweg in Zutendaal. Er komt een nieuwe asfalttoplaag om de verkeersveiligheid en het rijcomfort voor gemotoriseerde weggebruikers te verhogen. De werken worden tussen 19 uur ‘s avonds en 6 uur ‘s morgens uitgevoerd. In die tijdspanne is de werfzone volledig afgesloten en volgt verkeer een omleiding.

Nieuw asfalt tussen Kanaalstraat en rotonde Molenblook- en Daalstraat

Na de kruising met de Kanaalstraat tot vlak voor de rotonde aan de Molenblookstraat x Daalstraat wordt de toplaag van de Bilzerweg vernieuwd. Het gaat over een traject van 1 km in beide rijrichtingen. In de eerste nacht gebeuren er frees- en voorbereidende werken. De tweede nacht wordt een nieuwe asfaltlaag met markeringen aangebracht.

Minderhinder-maatregelen: werfzone afgesloten, omleiding 

Verkeer volgt tijdens de werkuren in beide richtingen een omleiding via de Taunusweg, Henry Fordlaan (N702), Oosterring (N750), Terboekt/Genkerweg (N77). De doorgang vanuit de zijstraten Langendijkstraat en Watermolenweg wordt onderbroken. Op vrijdag kan het verkeer op de Bilzerweg overdag over een afgefreesd wegdek aan vertraagde snelheid rijden. Busreizigers worden aangeraden om vooraf de dienstregeling van De Lijn te bekijken en gemotoriseerde voertuigen parkeren best tijdig buiten de werfzone.

Weersgevoelig

Opgelet: asfaltwerken zijn erg weersgevoelig. Bij ongunstige weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.