Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijke asfaltherstelling op Kuringersteenweg (N2) in Hasselt uitgesteld

Nachtelijke asfaltherstelling op Kuringersteenweg (N2) in Hasselt uitgesteld

Het Agentschap Wegen en Verkeer zou vanaf maandag 27 maart 2023 drie opeenvolgende nachten asfaltwerken uitvoeren op de Kuringersteenweg in Hasselt. Wegens de slechte weersvoorspellingen worden deze werken voorlopig uitgesteld. Dat geldt eveneens voor enkele plaatselijke asfaltherstellingen op de Thonissenlaan en Guffenslaan (R70) in Hasselt.

Werken op steenweg richting Hasselt centrum, nabij kruispunt Crutzenstraat

AWV vervangt binnenkort het wegdek over een afstand van ca. 100 meter op de Kuringersteenweg (N2) in Hasselt, nabij de grote ring. De betonplaten worden verwijderd en vervangen door asfalt. Er worden twee onderlagen en een toplaag in asfalt geplaatst om het rijcomfort te verbeteren.

De aangekondigde minderhinder-maatregelen zoals geluidshinder, aangepaste rijwegen en snelheidsverlaging komen door de afgelasting te vervallen.

Uitgesteld door slechte weersomstandigheden

Er worden volgende week koude nachttemperaturen voorspeld waardoor een kwalitatieve uitvoering van deze asfaltwerken onmogelijk is. Dat geldt ook bij natte weersomstandigheden. Deze werken, voorzien vanaf maandagnacht 27 maart t.e.m. donderdagnacht, worden uitgesteld. Zodra de nieuwe uitvoeringsdatum vastligt en de weersomstandigheden meezitten, volgt meer informatie.