Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijke asfaltherstelling op Kuringersteenweg (N2) in Hasselt

Nachtelijke asfaltherstelling op Kuringersteenweg (N2) in Hasselt

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 27 maart 2023 aan een beperkte asfaltvernieuwing op de Kuringersteenweg in Hasselt, vlak aan het kruispunt met de Crutzenstraat. Er komt plaatselijk een nieuwe onder- en toplaag asfalt om de geluidshinder in de omgeving en het rijcomfort voor gemotoriseerd verkeer te verbeteren. De werken worden tijdens 3 opeenvolgende nachten, tussen 20 en 6 uur, uitgevoerd om de impact op doorgaand verkeer rond Hasselt zoveel mogelijk te beperken, toch zullen de werken kortstondig voor enige verkeers- en geluidshinder zorgen.

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA wil men versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over meer dan 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia

Nieuw asfalt op steenweg richting Hasselt centrum, nabij kruispunt Crutzenstraat

AWV vervangt het wegdek over een afstand van ca. 100 meter op de Kuringersteenweg (N2) in Hasselt, nabij de grote ring. De betonplaten worden verwijderd en vervangen door asfalt. De werken worden gespreid over drie nachten waarbij er tijdens de eerste nacht al een onderlaag in asfalt geplaatst wordt. De tweede onderlaag, toplaag en belijning volgen in de 2de nacht. Tijdens de laatste nacht worden de verkeerslussen en -lichten terug afgesteld. 

Tijdens de nacht van maandag op dinsdag wordt er grote geluidshinder voor de directe omgeving verwacht, door de freesmachines die het oude asfalt verwijderen, en de aan- en afrijdende vrachtwagens. Na de asfaltvernieuwing zal de geluidshinder, veroorzaakt door het verkeer, verminderen én het rijcomfort verbeteren.

Minderhinder-maatregelen: verkeer op steenweg over één rijstrook, snelheidsbeperking 30 km/u

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Tijdens de werken ‘s nachts is doorgaand verkeer op de steenweg in beide richtingen mogelijk over één versmalde rijstrook. Verkeer komende uit de Crutzenstraat dient verplicht rechts richting Kuringen aan te houden en kan dus tijdelijk niet links afbuigen richting de grote ring. Vanuit de Zwartveldstraat en de parking van Olympia Hasselt is de steenweg tijdelijk niet bereikbaar. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/uur in de werfzone.

Overdag kan verkeer in de werfzone aan verlaagde snelheid over de onderlaag rijden. De rijweg zal volledig toegankelijk zijn, maar de slimme verkeerslichten functioneren tijdens de werken niet en kunnen daardoor voor verkeershinder en -vertraging zorgen. De lussen die de slimme verkeerslichten bedienen, worden vlak na de asfalt- en markeringswerken opnieuw geplaatst.
Voor voetgangers en fietsers wordt er geen hinder verwacht. Bushalte Crutzenstraat, zijde Olympia, is tijdelijk niet bereikbaar. 

De werken starten maandagnacht 27 maart 2023 en duren drie opeenvolgende nachten. Er wordt gewerkt tussen 20 uur 's avonds en 6 uur 's morgens.

Weersgevoelig
Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan steeds wijzigen.