Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijke asfalteringswerken op kruispunten in Schilde, Malle, Kapellen en Brecht

Nachtelijke asfalteringswerken op kruispunten in Schilde, Malle, Kapellen en Brecht

Vanaf maandag 22 mei vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van een aantal kruispunten in de regio Voorkempen. Per kruispunt wordt telkens twee of drie nachten gewerkt. Overdag blijven de kruispunten steeds open, maar ’s avonds en ’s nachts gelden er omleidingen en moet het verkeer rekening houden met hinder.  

Op vier drukke kruispunten in de regio Voorkempen is het wegdek aan een onderhoudsbeurt toe. In opdracht van AWV zal een aannemer de bovenste laag asfalt van het wegdek op ieder kruispunt vernieuwen en vervolgens nieuwe wegmarkeringen aanbrengen. Het gaat om volgende kruispunten:

  • kruispunt Turnhoutsebaan (N12) met de Brasschaatsebaan (N121) in Schilde;
  • kruispunt Lierselei (N14) met de Herentalsebaan (N153) in Malle;
  • kruispunt Kapelsestraat (N11) met de Kalmthoutsesteenweg (N122) in Kapellen;
  • kruispunt Gasthuisstraat (N115) met de Bethovenstraat/Venusstraat (N133) in Brecht.

Timing en verkeershinder

De werken aan de kruispunten worden steeds ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden. De aannemer werkt steeds tussen 19.00 uur en 06.30 uur (in Kapellen tot 06.00 uur). Overdag, buiten deze werkuren, blijven de kruispunten volledig open en is er geen hinder voor het verkeer dat dan tijdelijk over de onderlaag van het wegdek rijdt. 

De werken op het kruispunt van de Turnhoutsebaan (N12) met de Brasschaatsebaan (N121) in Schilde vinden plaats op maandagnacht 22 en dinsdagnacht 23 mei. Op de Turnhoutsebaan wordt het verkeer beurtelings geregeld met tijdelijke verkeerslichten. De zijtakken van het kruispunt zijn dan afgesloten. Vanuit Oelegem volgt het verkeer een omleiding via de Van de Wervelaan. Vanuit ’s Gravenwezel rijdt het verkeer om via de Wijnegemsesteenweg en de N12.

Het kruispunt van de Lierselei (N14) en de Herentalsebaan (N153) in Oostmalle wordt drie nachten afgesloten, van dinsdag 23 tot en met donderdag 25 mei. De werfzone omvat ook het stuk Lierselei tot aan het kruispunt met de Antwerpsesteenweg/Turnhoutsebaan (N12). Op de N12 blijft steeds verkeer in beide richtingen mogelijk en ook de tak van de N14 richting Rijkevorsel blijft open. Verkeer van en naar Zoersel volgt een omleiding via de N12 en de N179 langs Westmalle. Verkeer van en naar Wechelderzande rijdt om via de N104 in Vlimmeren en de N12.

Het kruispunt van de Kapelsestraat (N11) met de Kalmthoutsesteenweg (N122) in Kapellen gaat dicht tijdens de nachten van dinsdag 30 en woensdag 31 mei. Op de Kapelsestraat wordt het verkeer beurtelings geregeld met tijdelijke verkeerslichten. De zijtakken van het kruispunt, de Kalmthoutsesteenweg en de Starrenhoflaan, zijn dan afgesloten. Verkeer van en naar Kalmthout volgt een omleiding langs Putte via de N111.

Het kruispunt van de Gasthuisstraat (N115) met de Bethovenstraat/Venusstraat (N133) in Brecht wordt afgesloten tijdens de nachten van maandag 5 en dinsdag 6 juni. Op de Gasthuisstraat wordt het verkeer beurtelings geregeld met tijdelijke verkeerslichten. De N133 is dan langs beide kanten afgesloten ter hoogte van het kruispunt. Er wordt in beide richtingen een omleiding voorzien via N115b – N115 – Molenheiken.

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/schilde, www.wegenenverkeer.be/malle, www.wegenenverkeer.be/kapellen en www.wegenenverkeer.be/brecht.