Overslaan en naar de inhoud gaan

Nacht van maandag 16 op 17 maart werken op het viaduct van Wilsele

Nacht van maandag 16 op 17 maart werken op het viaduct van Wilsele

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 maart werken uit op het viaduct van Wilsele. Het gaat om voorbereidende werken voor het project ‘Leuven Noord’ dat eind maart van start gaat. Omwille van de werken wordt van maandagavond 20u00 tot dinsdagochtend 5u00 de oprit Wilsele/Kessel-Lo (nr. 20) richting Brussel afgesloten.

Voorbereidende werken op het viaduct

Vanaf maart werkt Wegen en Verkeer op en onder het viaduct van Wilsele in het kader van het project ‘Leuven Noord’. Voor de werken starten, vinden er voorbereidende werken plaats om de snelweg aan te passen aan de verkeerssituatie tijdens de werken. In de nacht van maandag op dinsdag wordt de betonnen veiligheidsconstructie vervangen door een lichtere constructie. Tijdens de werken vanaf eind maart rijdt het verkeer namelijk op vier rijstroken (twee in elke richting) op elke weghelft. De bestaande veiligheidsconstructie is in die situatie te belastend voor het viaduct. Na de werken wordt de huidige constructie opnieuw geplaatst. 

 
Oprit richting Brussel ‘s nachts afgesloten

Omwille van de voorbereidende werken wordt van maandag 20u00 tot dinsdag 5u00 de oprit Wilsele/Kessel-Lo (nr. 20) richting Brussel afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid naar de oprit Holsbeek (nr. 21). Ook in de week van maandag 23 maart vinden er ‘s nachts voorbereidende werken plaats op het viaduct. Dan moet het verkeer op het viaduct ‘s nachts van Wilsele over 1 rijstrook in elke richting. 

 
Vanaf eind maart werken in het kader van ‘Leuven Noord’

Vanaf eind maart starten ingrijpende werken op de E314 in Leuven. In het kader van het project ‘Leuven Noord’ verbreden en vernieuwen we het viaduct van Wilsele, aan de kant waar het verkeer richting Lummen rijdt. Tegelijkertijd wordt een fiets- en autotunnel onder het viaduct aangelegd, ter hoogte van de Kessel-Losesteenweg in Wilsele. We renoveren ook drie bruggen en plaatsen nieuwe geluidsschermen op verschillende locaties tussen Herent en Wilsele. Om al deze projecten uit te voeren, wordt er tot de zomer van 2021 gewerkt op de E314. We verwachten ernstige vertragingen in beide richtingen. 

 
Lees meer over de werken op het viaduct