Overslaan en naar de inhoud gaan

N9 Asse, einde verkeershinder aan industriezone

N9 Asse, einde verkeershinder aan industriezone

De werken op de Brusselsesteenweg (N9) ter hoogte van Broekooi zijn afgerond. De voorbije twee weken herstelde de aannemer een aantal betonplaten ter hoogte van de inrit naar de industriezone. Dat zorgde voor heel wat extra hinder voor het verkeer op de Brusselsesteenweg, maar ook van en naar de bedrijvenzone. Alle signalisatie werd ondertussen verwijderd zodat het verkeer er weer vlot kan verlopen. Een tweede fase waarin ook een asfaltstrook ter hoogte van de uitrit aan Broekooi zou worden vervangen, is door de slechte weersvoorspellingen uitgesteld naar een latere datum.

 

Nieuwe betonplaten voor beter rijcomfort

In het verlengde van de werken op de Brusselsesteenweg tussen Vaal en Langestraat voerde Wegen en Verkeer enkele noodzakelijke herstellingen uit aan het wegdek ter hoogte van het kruispunt met Broekooi. Op de weghelft waar het verkeer richting Asse rijdt, werden een aantal betonplaten vervangen. Voor het vele (vracht)verkeer op de Brusselsesteenweg en richting de industriezone Broekooi zal de verkeersafwikkeling niet alleen veiliger verlopen, maar verbetert ook het rijcomfort. 

 

Herstel asfaltstrook uitgesteld naar latere datum
Wegen en Verkeer zou aansluitend op het vervangen van de betonplaten ook een asfaltstrook ter hoogte van de uitrit aan Broekooi herstellen. Die werken stonden gepland op zaterdag 27 november, maar door de slechte weersvoorspellingen kan de aannemer niet asfalteren. In overleg met de gemeente en de andere betrokken partijen zal er daarom naar een nieuwe datum worden gezocht om de werken uit te kunnen voeren. 

 

Tijdelijke werflichten aan kruispunt voorlopig behouden 
De verkeerslichten aan het kruispunt van de Brusselsesteenweg met Broekooi werden tijdens de werken vervangen door tijdelijke werflichten. Die tijdelijke werflichten blijven voorlopig staan omdat Wegen en Verkeer de komende weken bekijkt of er een aangepaste verkeerslichtenregeling nodig is om de verkeersstromen in en uit Broekooi vlotter te laten verlopen.