Overslaan en naar de inhoud gaan

N80 x N3 Sint-Truiden - Einde werken in zicht

N80 x N3 Sint-Truiden - Einde werken in zicht

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwde dit jaar het op- en afrittencomplex van de Haspengouwlaan (N3) en de Naamsesteenweg (N80) in Sint-Truiden. Het drukke knooppunt wordt nu veiliger, met extra rij- en afslagstroken voor vlotter verkeer en een beveiligde fietsoversteekplaats. Tegen eind deze week gaat ook de op- en afrit aan de kant Bevingen terug open voor alle verkeer. Ondanks de coronaperiode, werden de werken vlot afgewerkt op vijf maanden tijd.  Het Agentschap Wegen en Verkeer investeerde 2  miljoen euro in deze verbeteringen.

Tijdens de zomermaanden werden de noordelijke op- en afritten vernieuwd.  Sinds begin september was de aannemer aan de slag aan de kant van de Bevingen. De op- en afrit werd heraangelegd, met inbegrip van de riolering. Aan beide zijden van de N3 ligt er nu een dubbelrichtingsfietspad tot aan de Montenakenweg, en dit gescheiden van de rijweg. Ook het wegdek van de N80 werd tot over de brug heen vernieuwd. 

Sinds eind vorige week vinden er asfalteringswerken plaats op de N80 aan de kant Bevingen en op de brug. Daarvoor wordt nog gebruik gemaakt van tijdelijke verkeerslichten buiten de spitsuren. Ook de wegmarkeringen worden aangebracht. 

Zowel de asfaltwerken als het aanbrengen van de markeringen zijn weersgevoelig. Daardoor kan de planning nog wat opschuiven. Maar zonder weerverlet of onvoorziene omstandigheden zullen we vrijdag 13 november het volledige op- en afrittencomplex kunnen opstellen voor verkeer. 

Volgende week volgen nog enkele laatste afwerkingen in de bermen.