Overslaan en naar de inhoud gaan

N78 Dilsen - Nachtelijke asfaltwerken op Rijksweg t.h.v. kruispunt met Kempenstraat in Rotem

N78 Dilsen - Nachtelijke asfaltwerken op Rijksweg t.h.v. kruispunt met Kempenstraat in Rotem

In het kader van de aanpassingen van de Rijksweg (N78) ter hoogte van de Kempenstraat (N757) in Rotem zal het Agentschap Wegen en Verkeer de Rijksweg richting Dilsen gedurende de nacht van 24 op 25 augustus afsluiten tussen de kruispunten met de Hoogbaan en de Kempenstraat. 

De werkzaamheden op de Rijksweg richting Dilsen, ter hoogte van de Kempenstraat verlopen volgens plan. De vernieuwing van de bushalte is bijna klaar. Op de Rijksweg zelf werd de middenberm aangepast om het verkeer richting Dilsen op 2 rijstroken te houden en de huidige flessenhals weg te werken. 

Tijdens de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 augustus zal de aannemer de nieuwe rijstrook asfalteren en tegelijkertijd het wegdek van de Rijksweg ter hoogte van de werfzone over de volledige breedte en een lengte van ongeveer 300 meter vernieuwen in asfalt. In de daaropvolgende dagen zal hij o.a. de bushalte verder afwerken. Ten laatste in de loop van vrijdag 28 augustus zullen de werken volledig klaar zijn. 

Minderhinder-maatregelen: nachtelijke asfaltwerken en korte omleiding

Om de verkeershinder te beperken, worden de asfaltwerken ‘s nachts uitgevoerd. De werkzaamheden starten maandagavond om 20.00 uur en moeten ten laatste dinsdagochtend om 06.00 uur klaar zijn.

Om deze werken vlot en veilig uit te kunnen voeren, zal het agentschap de Rijksweg richting Dilsen gedurende deze nachtelijke werken afsluiten tussen de kruispunten met de Hoogbaan en de Kempenstraat. Voor deze weggebruikers zal een omleiding gelden via de Hoogbaan en de Kempenstraat. 

Vanaf dinsdagochtend kan het verkeer richting Dilsen opnieuw over 1 versmalde rijstrook rijden tot het einde van de werken. Ook de omleiding voor de fietsers blijft tot dan gelden. 

Richting Maaseik zal het verkeer, net zoals tijdens de voorbije weken, geen hinder ondervinden.