Overslaan en naar de inhoud gaan

N771 Dilsen-Stokkem - Europalaan vrijdagnacht afgesloten

N771 Dilsen-Stokkem - Europalaan vrijdagnacht afgesloten

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat de rijweg op de Europalaan (N771) aan de nieuwe fiets- en faunapassage Vossenberg in Dilsen-Stokkem plaatselijk opnieuw asfalteren. Dat gebeurt in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 oktober, vanaf 20u. De Europalaan wordt dan volledig afgesloten. Verkeer tussen Dilsen-Stokkem en Opoeteren (Maaseik) volgt een omleiding via Rotem en Neeroeteren.

De recent aangelegde rijweg doorstaat de kwaliteitsproeven niet. De aansluitingen op de brugvoegen zijn onvoldoende vlak, waardoor dit hinderlijk is en niet duurzaam. Dat heeft AWV vastgesteld, aan de hand van haar strenge kwaliteitseisen. 

De aannemer moet daarom de rijweg opnieuw asfalteren met het oog op het best mogelijke rijcomfort. De bestaande verhardingen worden afgefreesd en er wordt een nieuwe toplaag geplaatst. Ook de wegmarkeringen gebeuren opnieuw. 

De asfaltwerken vinden plaats in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 oktober. Vanaf 20 uur ’s avonds wordt de Europalaan uitzonderlijk afgesloten voor verkeer tussen Dilsen en Opoeteren. Verkeer volgt de gekende omleiding via Rotem en Neeroeteren. Zaterdagochtend gaat de rijweg opnieuw open. 

Eind volgende week fietslussen klaar 
De fietslussen, die de Europalaan voor fietsers verbinden met het ondergelegen fietspad F75,  zitten ondertussen ook in de afwerkingsfase. In de loop van volgende week zouden de fietslussen open gaan. Fietsers kunnen dan tussen de Europalaan en het fietspad van het Kolenspoor fietsen. 
Eind volgende week plaatsen we o.a. nog ‘s nachts betonnen jerseys, als afscheiding tussen rijweg en fietspad bovenop de brug N771. 

Weersgevoelig
Opgelet:
 asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.