Overslaan en naar de inhoud gaan

N76 Oudsbergen - vernieuwing fietspad tussen Opglabbeek en Meeuwen

N76 Oudsbergen - vernieuwing fietspad tussen Opglabbeek en Meeuwen

In Oudsbergen vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf volgende week gedurende twee weken het dubbelrichtingsfietspad van de Weg naar Opglabbeek tussen de industriezone Opglabbeek en Meeuwen-centrum. Over een afstand van ongeveer 5 kilometer wordt het fietspad in asfalt heraangelegd, waar mogelijk wordt het ook breder. Fietsers volgen een omleiding via het parallel gelegen fietsroutenetwerk.

Vlaams minister Lydia Peeters wil sterk inzetten op veilige en comfortabele fietspaden, dat vraagt de nodige investeringen. “Vanuit het relanceplan voorzie ik extra investeringen in fietsinfrastructuur. Dit jaar voeren we verspreid over heel Limburg zo’n 30-tal gelijkaardige projecten uit, om de staat van de fietspaden langs de gewestwegen sterk te verbeteren. We willen een fietsreflex creëren bij elke Vlaming zodat die bij elke verplaatsing spontaan aan de fiets denkt”, zegt Lydia Peeters.

Breder fietspad in asfalt voor meer comfort

AWV zal in Oudsbergen het dubbelrichtingsfietspad van de Weg naar Opglabbeek, Weg naar Meeuwen, Plockroy en de Genkerbaan (N76) vernieuwen, tussen de rotonde Bedrijfsstraat van het industrieterrein Opglabbeek en de aansluiting van de Genitsstraat (aan het tankstation) met de Genkerbaan in Meeuwen-centrum. 

Over een afstand bijna 5 kilometer wordt het fietspad in asfalt heraangelegd. Het fietspad wordt waar mogelijk ook verbreed, richting de rijweg. De fietsoversteekplaatsen aan de Gestelstraat en de Dampstraat, en de rotonde Genkerbaan zijn eerder al vernieuwd en vallen dus buiten de projectzone.

Met de ingreep wil AWV het fietscomfort en de veiligheid verbeteren. 

Minderhindermaatregelen: omleiding via fietsroutenetwerk

De werken starten op maandag 18 oktober. De aannemer werkt in twee fases: de 1ste fase omvat de zone tussen de rotonde Bedrijfsstraat en de Gestelstraat, de 2de fase die tussen de Gestelstraat en de aansluiting Genitsstraat met de Genkerbaan. We starten aan de industriezone in Opglabbeek en schuiven op richting Meeuwen-centrum. De werken duren ongeveer twee weken. 

Het fietspad is per fase volledig afgesloten en er is geen fietsverkeer mogelijk. De fietsomleiding verloopt via het parallelle fietsroutenetwerk tussen Meeuwen en Opglabbeek. Omwille van de herinrichtingswerken op het industrieterrein Opglabbeek-Noord moeten fietsers een stuk via de Weg naar Zwartberg fietsen. Er is geen hinder voor het autoverkeer. 

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.