Overslaan en naar de inhoud gaan

N757 Dilsen-Stokkem - Werken waterleiding Kempenstraat en vernieuwing wegdek

N757 Dilsen-Stokkem - Werken waterleiding Kempenstraat en vernieuwing wegdek

 De Watergroep vernieuwt vanaf volgende week gedurende een tweetal maanden de waterleidingen in Kempenstraat (N757) in Rotem. “Vermoedelijk rond de paasvakantie zal het Agentschap Wegen en Verkeer ook gedurende enkele werkdagen het wegdek vernieuwen van betonklinkers naar asfalt, inclusief fietssuggestiestroken. De werfzone strekt zich uit tussen het kruispunt met de Rijksweg (N78) en het kruispunt met de Hoogbaan. Het gaat om een zone van zo’n 150 meter”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Vanaf volgende week wordt er eerst drie weken gewerkt vanop de parkeerstrook. Vanaf eind maart zal er enkel verkeer in één richting mogelijk zijn in de werfzone. 

De waterleidingen liggen in de Kempenstraat aan de zijkanten van het openbaar domein, tegen de huizen en percelen aan. De Watergroep werkt telkens aan één zijde van de weg. Zij starten begin februari met de werken, die een achttal weken in beslag zullen nemen. Ze beginnen aan de oneven kant (zuidzijde) van de Kempenstraat, gedurende een drietal weken. Daarna werken ze een vijftal weken aan de even kant (noordzijde), met inname van één rijstrook. 

Het gemotoriseerd verkeer blijft in de werfzone de eerste drie weken nog mogelijk in beide richtingen. Vanaf eind maart geldt er dan in de Kempenstraat éénrichtingsverkeer richting de N78 Rijksweg.  Verkeer vanop de Rijksweg N78 richting Kempenstraat N757 (Rotem-centrum - Neeroeteren) volgt een omleiding via de rotonde in Elen en de Stationsstraat (N749) . 

Ook voor fietsers geldt zo lang een lokale omleiding. 

Nieuwe rijweg met fietssuggestiestroken

Na de werken aan de waterleidingen zal het Agentschap Wegen en Verkeer ook het wegdek in deze zone vernieuwen. “De betonklinkers verdwijnen, en in de plaats komt er een onderlaag en toplaag asfalt. Daarop worden fietssuggestiestroken aangebracht. Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker. In november 2021 vernieuwde AWV ook al het wegdek en de fietspaden van de aansluitende zone Haagstraat (N757) in comfortabel asfalt”, duidt minister Peeters. 

De werken van AWV zullen vermoedelijk rond de paasperiode worden uitgevoerd, gedurende enkele dagen. De werfzone wordt dan tijdelijk afgesloten voor verkeer. Meer info volgt. 

Weersgevoelig

Opgelet: infrastructuurwerken zijn steeds erg afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De huidige planning kan wijzigen.