Overslaan en naar de inhoud gaan

N757 Dilsen-Stokkem: vernieuwing fietspaden en rijweg Haagstraat

N757 Dilsen-Stokkem: vernieuwing fietspaden en rijweg Haagstraat

“We vernieuwen in Dilsen-Stokkem volgende week gedurende vier werkdagen de fietspaden en het wegdek van de Haagstraat (N757) in Dilsen-Stokkem”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. De werfzone strekt zich uit tussen het kruispunt met de Hoogbaan en het einde van de geklinkerde fietspaden achter de bocht van de Burgemeester Henrylaan. Het gaat om een zone van ongeveer 300 meter. In de werfzone zal enkel plaatselijk verkeer mogelijk zijn. De voetpaden blijven toegankelijk.

“De geklinkerde fietspaden vanaf het kruispunt Hoogbaan worden langsheen de Haagstraat opgebroken tot na de bocht, en ze worden samen met de rijweg in dezelfde zone opnieuw in asfalt aangelegd”, duidt minister Peeters. “Ook de aansluiting in de bocht van de Haagstraat wordt vernieuwd. Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker, in het bijzonder voor fietsers.”

De uitvoering van deze werken is momenteel voorzien tijdens de herfstvakantie, in de week van 1 november 2021. Er wordt 4 dagen overdag gewerkt tussen 6u en 18u.

De Kempenstraat, tussen het kruispunt Rijksweg en het kruispunt Hoogbaan, zal in de loop van 2022 ook worden vernieuwd. Daar verdwijnen de klinkers van de rijweg, in ruil voor asfalt, met daarop fietssuggestiestroken aangebracht.

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden. 

Minderhinder-maatregelen: lokale omleidingen

De werfzone is tijdens de werken afgesloten voor doorgaand verkeer. Er geldt een omleiding via de Molenweg.  Fietsers volgen voor de gehele duur van de werken plaatselijk een omleiding rond de werfzone. 

De zone is gedurende de werken enkel toegankelijk voor plaatselijk gemotoriseerd verkeer, behalve tijdens het asfalteren van de rijweg. 

De voetpaden blijven wel toegankelijk. Let wel: de klinkers van de fietspaden worden uitgebroken, dus percelen zijn tijdelijk ontoegankelijk.