Overslaan en naar de inhoud gaan

N754 Borgloon - Vernieuwing fietspad Steenweg Borgloon

N754 Borgloon - Vernieuwing fietspad Steenweg Borgloon

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf dinsdag 30 november het betonnen dubbelrichtingsfietspad langs de Steenweg Borgloon (N754) in Borgloon, tussen de Sint-Truidersteenweg (N79) en de industriezone Tivoli. Het betonnen fietspad wordt dit jaar hersteld, in het voorjaar van 2022 volgt een nieuwe toplaag in asfalt. Tot aan het kerstverlof is het fietspad afgesloten en geldt er een fietsomleiding via het centrum. Voor autoverkeer is er geen hinder.

Vlaams minister Lydia Peeters wil sterk inzetten op veilige en comfortabele fietspaden, dat vraagt de nodige investeringen. “Vanuit het relanceplan voorzie ik extra investeringen in fietsinfrastructuur. Dit jaar voeren we verspreid over heel Limburg zo’n 30-tal gelijkaardige projecten uit, om de staat van de fietspaden langs de gewestwegen sterk te verbeteren. We willen een fietsreflex creëren bij elke Vlaming zodat die bij elke verplaatsing spontaan aan de fiets denkt”, zegt Lydia Peeters.

AWV vernieuwt in Borgloon het vrijliggend dubbelrichtingsfietspad van de Steenweg Borgloon (N754), tussen de Sint-Truidersteenweg (N79) en de Sittardstraat (N754a), ter hoogte van de industriezone Tivoli. De versleten betonplaten van het huidige fietspad worden eerst waar nodig hersteld. Daarna worden ze overlaagd met een laag asfalt. AWV kiest bewust voor asfalt als beste ondergrond voor een aangenaam fietscomfort. 

Minderhinder-maatregelen: fietsers via centrum, geen hinder voor gemotoriseerd verkeer
De werken starten op dinsdag 30 november en duren ongeveer één maand, tot vlak voor het kerstverlof. De nieuwe betonplaten moeten namelijk goed uitharden. De toplaag in asfalt wordt pas volgend voorjaar aangelegd, bij zachtere weersomstandigheden. 

Tijdens de werken is het fietspad volledig afgesloten. Er gelden minderhinder-maatregelen: 

Fietsers volgen een omleiding via het centrum van Borgloon: Sittardstraat, Koning Albertlaan, Tramstraat, Nieuwstraat en Graethempoort. 
Ook het fietspad langs het vroegere Fruitspoor, waarlangs de fietssnelweg F79 loopt, wordt plaatselijk onderbroken tussen de Steenweg en het Stationsplein. 
Gemotoriseerd verkeer kan in beide richtingen op de Steenweg blijven rijden. Ter hoogte van de werfzone wordt de maximumsnelheid wel verlaagd naar 50km/u.

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.

Meer info: http://www.wegenenverkeer.be/borgloon