Overslaan en naar de inhoud gaan

N750 Genk Zutendaal - Breder fietspad Oosterring

N750 Genk Zutendaal - Breder fietspad Oosterring

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal vanaf volgende week het fietspad van de Oosterring en de Langendijkstraat (N750) op het industrieterrein van Genk-Zuid vernieuwen, tussen de rotonde met de Henry Fordlaan in Genk en de Bilzerweg in Zutendaal. “Het fietspad wordt aan weerskanten breder en over een afstand van ongeveer 1,7 km opnieuw geasfalteerd. Dat moet het fietscomfort en de veiligheid verbeteren”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. De werken duren uiterlijk 2 weken, met beperkte verkeershinder.

Vlaams minister Lydia Peeters wil sterk inzetten op veilige en comfortabele fietspaden, dat vraagt de nodige investeringen. “Vanuit het relanceplan voorzie ik extra investeringen in fietsinfrastructuur. Dit jaar voeren we verspreid over heel Limburg zo’n 30-tal gelijkaardige projecten uit, om de staat van de fietspaden langs de gewestwegen sterk te verbeteren. We willen een fietsreflex creëren bij elke Vlaming zodat die bij elke verplaatsing spontaan aan de fiets denkt”, zegt Lydia Peeters.



AWV zal de toplaag van het fietspad affrezen en vervolgens overlagen met een nieuwe toplaag in asfalt. “Het fietspad wordt verbreed van 1,5 naar 2 meter”, vertelt minister Peeters. uitgezonderd op plaatsen waar dat niet mogelijk is, bijvoorbeeld ter hoogte van afslagstroken of bushaltes. “Aan de zijstraten krijgt het fietspad een rode markering voor extra zichtbaarheid. We kiezen bewust voor asfalt als beste ondergrond voor fietspaden. Een fietspad in asfalt zorgt voor meer fietscomfort”, duidt Lydia Peeters. 



Minderhinder-maatregelen: Inname rijstrook buiten de spits, fietser via ventwegen

De werken starten op 25 mei en AWV verwacht dat de vernieuwing van de fietspaden ongeveer 2 weken zal duren. De uitvoering gebeurt telkens per rijhelft.  



De hinder voor het verkeer van en naar de industriezone blijft beperkt. Buiten de spitsuren (9 – 15 uur) kan de aannemer een rijstrook innemen als werkzone. Wordt er gewerkt ter hoogte van een kruispunt of ventweg, dan geldt er tijdelijk een korte omleiding langs de parallelle ventwegen. Ook het recyclagepark van Zutendaal blijft steeds bereikbaar. 



Fietsers hebben een veilig alternatief via de fietspaden van de ventwegen. Op die manier fietsen ze volledig rond de werfzone. 



Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.



Updates via www.wegenenverkeer.be/genk