Overslaan en naar de inhoud gaan

N748 Peer - aanleg veilige oversteek schoolomgeving Kleine-Brogel

N748 Peer - aanleg veilige oversteek schoolomgeving Kleine-Brogel

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt volgende week in Peer de oversteekplaats t.h.v. het kruispunt van de Pieter Breugellaan (N748) met de Zavelstraat om de verkeersveiligheid te verhogen. De oversteek schuift lichtjes op, tot in het verlengde van de voetgangerszone aan de school, en er komen verkeerslichten met drukknop om over te steken.  De werken duren een week en de gewestweg is zo lang onderbroken aan de werfzone. Er geldt een lokale omleiding voor gemotoriseerd verkeer.

Verkeerslichten en klinkers voor een verhoogde verkeersveiligheid

Tijdens deze werkzaamheden zal het agentschap aan weerszijden van de oversteekplaats verkeerslichten op afroep plaatsen. Deze zullen ervoor zorgen dat omwonenden, scholieren en passanten veilig te voet of per fiets zullen kunnen oversteken. Doordat de verkeerslichten enkel in werking zullen treden door een druk op de knop, zal de doorstroming op de N748 ook zo vlot mogelijk blijven verlopen. 



Tegelijkertijd zal de aannemer het asfalt van de rijweg over een zone van ongeveer 30 m opbreken en vervangen door klinkers. De oversteek wordt in een gelijkaardig materiaal aangelegd als het aangelegen plein. Door dit pleineffect zal de oversteekplaats extra in het oog springen bij de automobilisten.



Volgens de huidige planning starten de werken op 22 maart 2021. In de loop van vrijdag 26 maart zal de aannemer de werkzaamheden afronden. Omwille van de nodige uithardingstijd van de onderlaag onder de klinkers, zal de gewestweg echter ook tijdens het weekend nog onderbroken blijven. Maandagochtend 29 maart zal het agentschap de gewestweg opnieuw volledig openstellen





Minderhinder-maatregelen: lokale omleiding voor gemotoriseerd verkeer

Om de veiligheid van zowel de wegarbeiders als de weggebruikers te vrijwaren, zal het agentschap de werfzone in beide richtingen en gedurende de volledige duur van de werken afsluiten voor het gemotoriseerd verkeer. Deze weggebruikers kunnen dan een lokale omleiding volgen. 



Fietsers en voetgangers kunnen steeds langs de werfzone





Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden. 

ALLE INFO OP WWW.WEGENENVERKEER.BE/PEER